:

Hoe Mont-Saint-Michel bezoeken?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe Mont-Saint-Michel bezoeken?
 2. Is Le Mont-Saint-Michel open?
 3. Wat is er te doen in Normandië?
 4. Hoe is de Mont Saint-Michel gebouwd?
 5. Wie is Saint-Michel?

Hoe Mont-Saint-Michel bezoeken?

Een bezoek aan Mont Saint-Michel is in principe gratis, maar je betaalt natuurlijk wel voor zaken als parkeren en de abdij. Een toegangskaartje voor de abdij kost € 11, je betaalt € 3 extra als je ook een audiotour wil. Tip: Neem je Nederlandse paspoort mee als je onder de 26 bent, want dan mag je gratis naar binnen!

Is Le Mont-Saint-Michel open?

Openingstijden Mont Saint-Michel De abdij is dagelijks geopend van 09.30 tot 19.00 uur, met een eerdere sluitingstijd van 18.00 uur van september tot en met april. De abdij is op 1 januari, 1 mei en 25 december gesloten. De Archeoscope is dagelijks geopend tussen 09.30 en 16.30 uur.

Wat is er te doen in Normandië?

Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Normandië.
 1. Giverny: de muze van Monet. ...
 2. De invasiestranden: beladen locatie van de Tweede Wereldoorlog. ...
 3. Parachute aan de kerktoren in Sainte-Mère-Église. ...
 4. Het stripverhaal op het tapijt van Bayeux. ...
 5. De kaarsrechte krijtrotsen van Étretat. ...
 6. Over de Pont de Normandie naar Honfleur.

Hoe is de Mont Saint-Michel gebouwd?

St. Michaël beval de monnik om daar een kerk te bouwen, en de monnik begon in 708 aan de kerk op de rotspunt, dicht bij de kust, te bouwen. In 709 was de kapel af en konden er 100 mensen in. In de loop van de tijd bouwden de monniken daar een klooster op en vergrootten de kapel tot een kerk.

Wie is Saint-Michel?

De geestelijke gemeenschap op de Mont Saint-Michel werd rond 700 gesticht door de heilige Aubert, bisschop van Avranches, die op de toen nog door het bos omringde berg in eenzaamheid kwam bidden. Volgens de legende zou de aartsengel Michaël verschenen zijn aan Aubert, die visioenen kreeg over een kerk op de rots.