:

Hoe belangrijk is het aantal megapixels?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe belangrijk is het aantal megapixels?
  2. Is 12 megapixel camera goed?
  3. Hoe krijg je de scherpste foto's?
  4. Wat betekend 12 MP?
  5. Waarom krijg ik geen scherpe fotos?

Hoe belangrijk is het aantal megapixels?

Een camera met veel megapixels maakt niet per se betere foto's dan een camera met minder megapixels. Je zult het verschil alleen merken als je de foto's op groter formaat afdrukt. Daarnaast is een hoge resolutie handig voor de nabewerking in Photoshop.

Is 12 megapixel camera goed?

Een camera met een groot aantal megapixels maakt weliswaar foto's met meer detail, maar als amateurfotograaf merk je hier weinig van. Dit speelt namelijk vooral een rol als je jouw foto's op groot formaat gaat afdrukken. Een foto van 12 megapixel is bijvoorbeeld al scherp genoeg om op posterformaat te printen.

Hoe krijg je de scherpste foto's?

Kies de juiste instellingen voor scherpe foto's Een mogelijke oplossing is je camera instellen op sluitertijdenvoorkeuze en een sluitertijd kiezen waarvan je zeker weet dat die scherpe foto's zal opleveren. Ook kun je de ISO-waarde van je camera met een of meerdere stops verhogen.

Wat betekend 12 MP?

Het aantal megapixel is een term voor het aantal pixels die zich op de sensor bevinden. Als een sensor één megapixel heeft, betekent dat dat de sensor 1 miljoen pixels bevat. Een sensor met 10 megapixels heeft dus 10.000.000 pixels!

Waarom krijg ik geen scherpe fotos?

Het kan twee verschillende oorzaken hebben. Of je hebt afgedrukt terwijl de camera nog niet klaar was met scherpstellen (of je stelde handmatig verkeerd scherp natuurlijk), of je kunt je sluitertijd nog eens checken. Je kent inmiddels vast het regeltje van het bereik en de sluitertijd wel.