:

Kan je moe worden van te veel slaap?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Kan je moe worden van te veel slaap?
  2. Wat is de oorzaak van te veel slapen?
  3. Waarom slaap ik wél voor tv en niet in bed?
  4. Kan je telang slapen?
  5. Wat gebeurt er als je te lang ligt?

Kan je moe worden van te veel slaap?

Je herkent het vast wel dat je na een lange nacht slaap erg moe opstaat en haast niet vooruit te branden bent. Teveel slapen maakt slaperig! Belangrijk is de kwaliteit van je slapen. Niet iedereen heeft dezelfde aantal uren slaap nodig, maar gemiddeld heeft een volwassenen tussen de 6 en 9 uur slaap nodig.

Wat is de oorzaak van te veel slapen?

Een gebrek aan belangrijke vitaminen, mineralen en voedingsstoffen kan ook een belangrijke oorzaak zijn van vermoeidheid en hierdoor te veel slapen. Denk bijvoorbeeld aan een tekort aan vitamine D in de winter. Hierdoor kunt u een moe en lusteloos gevoel krijgen.

Waarom slaap ik wél voor tv en niet in bed?

Er is weinig “echt” bewijs dat in slaap vallen voor de televisie ongezond is. Het is echter zo dat de individuele componenten, beeld en geluid, wel al heel wat onderzocht zijn. We kunnen dus met redelijk wat zekerheid zeggen dat je beter in slaap valt zonder tv dan met tv.

Kan je telang slapen?

Te lang slapen symptomen (Spier)pijn. Het klinkt misschien raar, maar u krijgt weldegelijk last van (spier)pijnen door te lang in bed liggen, wanneer u te lang slaapt dus ook. Moe en wazig. U wordt van te lang slapen vaker moeier en waziger wakker dan wanneer u ging slapen.

Wat gebeurt er als je te lang ligt?

Gezondheidsrisico's bij te lang slapen Depressieve gevoelens en snel geïrriteerd. Meer kans op ontstekingen. Meer kans op (hoofd)pijn. Grotere kans op gewichtstoename.