:

Wat is de oorzaak van gingivitis?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is de oorzaak van gingivitis?
  2. Wat veroorzaakt ontstoken tandvlees?
  3. Hoe kun je gingivitis genezen?
  4. Wat te doen tegen gingivitis?
  5. Hoe kom je van een ontstoken tandvlees af?
  6. Hoe snel geneest gingivitis?
  7. Hoe parodontitis behandelen?
  8. Wat helpt echt tegen parodontitis?

Wat is de oorzaak van gingivitis?

De voornaamste oorzaak van gingivitis is de opbouw van tandplak, een laag bacteriën dat zich voortdurend afzet rond, op en tussen je tanden, voornamelijk in lastig te bereiken plekken. Deze bacteriën irriteren het tandvlees waar het ontstoken kan raken.

Wat veroorzaakt ontstoken tandvlees?

De ontsteking in de rand van het tandvlees wordt veroorzaakt door bacteriën in de tandplak. Tandplak is een zacht en kleverig, nauwelijks zichtbaar laagje van speekseleiwitten en bacteriemassa (biofilm) op de tanden en kiezen. Tandplak kan verkalken tot tandsteen dat stevig vastzit aan de tanden en kiezen.

Hoe kun je gingivitis genezen?

Een goede mondhygiëne is de oplossing voor het verdwijnen en genezen van ontstoken tandvlees (gingivitis). Als het tandvlees langere tijd ontstoken is, kan de gingivitis overgaan in parodontitis. Dit is ernstiger, en moet behandeld worden door een mondhygiënist.

Wat te doen tegen gingivitis?

Wat te doen bij ontstoken tandvlees?
  1. Je tanden en tandvlees schoonmaken (en hierdoor tandplak verwijderen) door tandenstokers en ragers te gebruiken;
  2. Je mond regelmatig (vooral na maaltijden) spoelen met antibacterieel mondwater of een zoutoplossing (½ theelepel zeezout in een glas warm water);

Hoe kom je van een ontstoken tandvlees af?

Van ontstoken tandvlees kunt u, al na een paar weken, afkomen door consequent elke dag de tandplak op de juiste manier te verwijderen. Dit doet u door twee keer per dag uw tanden goed te poetsen, en dagelijks stokers of ragers tussen de tanden en kiezen te gebruiken.

Hoe snel geneest gingivitis?

Ontstoken tandvlees kan bloeden, roder dan normaal zijn en wat opgezet zijn. Met goed poetsen en stoken geneest het meestal binnen een paar weken. Veel mensen hebben af en toe last van ontstoken tandvlees.

Hoe parodontitis behandelen?

Om ernstige parodontitis te kunnen genezen moet de oorzaak van de ontsteking, de bacteriën in de tandplak en tandsteen, verwijderd worden. Dit moet zowel boven als onder het tandvlees gebeuren. Het verwijderen van de tandplak boven het tandvlees zal gedisciplineerd door de patiënt zelf gedaan moeten worden.

Wat helpt echt tegen parodontitis?

Behandeling van parodontitis De tandplak boven de tandvleesrand dien je zelf elke dag te verwijderen door er een goede mondhygiëne op na te houden. Met een tandenborstel kun je de tandplak aan de oppervlakte wegpoetsen. Met hulpmiddelen als ragers en tandstokers kun je de tandplak tussen tanden en kiezen verwijderen.