:

Wie valt onder de doelgroep van de Banenafspraak?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wie valt onder de doelgroep van de Banenafspraak?
  2. Hoe lang is een indicatie Banenafspraak geldig?
  3. Wat zijn Doelgroepers?
  4. Wat is een beschutte werkplek?
  5. Wat heb je nodig om jobcoach te worden?

Wie valt onder de doelgroep van de Banenafspraak?

Doelgroep van de banenafspraak (Voormalige) leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en praktijkonderwijs (pro) die zich schriftelijk hebben aangemeld bij UWV; Mensen met een Wsw-indicatie (sociale werkvoorziening); Wajongers met arbeidsvermogen.

Hoe lang is een indicatie Banenafspraak geldig?

Antwoord. Medewerkers die zijn opgenomen in het doelgroepregister banenafspraak, kunnen in principe tot de AOW-leeftijd in dit doelgroepregister blijven staan en mee blijven tellen voor de banenafspraak en bijbehorende ondersteuning.

Wat zijn Doelgroepers?

De werkzoekenden waarvoor Menno zich hard maakt zijn de zogenaamde Doelgroepers. Dat zijn mensen die vanwege hun arbeidsbeperking ingeschreven staan in het Doelgroepregister. Dan moet je denken aan jongeren die speciaal onderwijs volgen of iemand die doof is, autisme heeft of fysiek beperkt is.

Wat is een beschutte werkplek?

Beschut werk is voor mensen die alleen in een 'beschutte' omgeving onder aangepaste omstandigheden kunnen werken. De gemeente kan laten beoordelen of u voor een beschutte werkplek in aanmerking komt. Sinds 1 januari 2017 kunt u ook zelf aan het UWV (laten) vragen of u beschut mag werken.

Wat heb je nodig om jobcoach te worden?

Je kunt met verschillende opleidingen jobcoach worden. Bijvoorbeeld met een hbo-opleiding Human Resource Management, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Er zijn ook een aantal mbo-opleidingen die je een prima basis geven, zoals: Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg.