:

Welke vitamine brok paard?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Welke vitamine brok paard?
  2. Wat zit er in muesli voor paarden?
  3. Wat doet luzerne bij paarden?
  4. Hoeveel muesli voor paard?
  5. Wat is gedorst hooi?

Welke vitamine brok paard?

Lexa is de "basic" variant, geschikt voor veel type paarden en rassen. Atcom Horse maakt vitaminen brokken speciaal afgestemd op paarden met bijvoorbeeld slechte hoeven, allergiƫn en PPID. Beide hebben een lage voergift, van 20 gram per 100 kilo lichaamsgewicht.

Wat zit er in muesli voor paarden?

Welke grondstoffen dit precies zijn, verschilt per muesli, maar vaak is gehakselde luzerne een basisgrondstof die structuur geeft. Soms is er gedroogd timotheegras toegevoegd. Andere grondstoffen zijn - al dan niet bewerkte - granen, soms gepoft voor betere opneembaarheid.

Wat doet luzerne bij paarden?

Luzerne is een voedermiddel dat in diverse rantsoenen wordt aangeraden. Bijvoorbeeld voor magere paarden, ter opwaardering van het ruwvoerrantsoen, maar ook voor oude paarden met een verminderd gebit. Voor jonge paarden in de groei en bij aandoeningen zoals koliek en maagzweren.

Hoeveel muesli voor paard?

1,5% van het lichaamsgewicht per dag nodig, verspreid over meerdere porties per dag. Daarnaast wordt er meestal nog een krachtvoer (brok of muesli) gegeven voor extra energie, vitaminen en mineralen die niet voldoende in het ruwvoer aanwezig zijn.

Wat is gedorst hooi?

Het gedorste hooi is een eensoortig gras dat vrij is van onkruid en endofyten. Het gedroogde hooi heeft lage voedingswaarde dus kan perfect bijgevoerd worden als ruwvoer in het rantsoen van uw paarden. Door de grove structuur van het hooi is het ook geschikt als pensprik voor koeien.