:

Waarom sloopt mijn konijn alles?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Waarom sloopt mijn konijn alles?
  2. Wat doet een konijn als hij pijn heeft?
  3. Wat kun je doen tegen gravende konijnen?
  4. Wat betekent het als konijnen graven?
  5. Kunnen konijnen stemmen herkennen?
  6. Waarom maken konijnen gekke sprongen?

Waarom sloopt mijn konijn alles?

Als een konijn zich verveeld en geen speelgoed heeft word hij vervelen, net zoals een kind. Ze gaan dan vervelend gedrag vertonen door dingen kapot te maken, zorg daarom dat er ALTIJD speelgoed aanwezig is voor je konijn. Sloopt je konijn vanalles, dan betekent dat dat hij zich verveeld.

Wat doet een konijn als hij pijn heeft?

Vaker liggen: Wanneer staan en bewegen voor het konijn pijn doet zal hij vooral liggend te vinden zijn. Soms gaat dit gepaard met een gebogen, bolle rug. Compleet uitstrekken van het lichaam: Om bepaalde pijnpunten te ontzien kan een konijn zich helemaal uitstrekken bij het liggen.

Wat kun je doen tegen gravende konijnen?

Vul de bak voor de helft met speelzand en geef de konijnen een opstapje, zodat ze zelf in de graafbak kunnen komen. Even vegen is na het dagelijkse graven waarschijnlijk wel nodig. Als graven in zand niet mogelijk is, kun je een grote doos vullen met hooi, beukensnippers of papiersnippers.

Wat betekent het als konijnen graven?

Het graven bij konijnen is natuurlijk gedrag. Dit stamt af van het gedrag dat het konijn in de natuur zou vertonen. In de natuur graven konijnen gangen en tunnelstelsels om zich te beschermen tegen roofdieren. Daarnaast gebruiken ze de ruimtes om zich te nesten.

Kunnen konijnen stemmen herkennen?

Een echt tam konijn weet wie je bent, herkent je stem en komt met je spelen. Voor jouw tijd en aandacht krijg je liefde terug en je konijn zorgt dat je eindeloos om hem moet lachen vanwege zijn gekke of grappige acties.

Waarom maken konijnen gekke sprongen?

Dat wil zeggen dat jouw langoortje een topdag heeft. Zo'n sprongetjes heten 'binkies' en je kan ze terecht vreugdesprongen noemen. Jawel, konijnen springen letterlijk van vreugde een gat in de lucht! Wil je je konijn altijd zo gelukkig houden, zorg dan dat je hem genoeg uitdagingen geeft.