:

Wat heeft een champignon nodig om optimaal te groeien?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat heeft een champignon nodig om optimaal te groeien?
  2. Waarom hebben champignons geen licht nodig?
  3. Welke twee ingrediënten heb je nodig om champignons te laten groeien?
  4. Waarom groeien champignons in het donker?
  5. Hoe houd je champignons wit?

Wat heeft een champignon nodig om optimaal te groeien?

Vergeleken met planten groeien champignons onder zéér gecontroleerde omstandigheden waarbij temperatuur, CO2 en RV gedurende een teeltcyclus nauwkeurig geregeld dienen te worden voor een optimaal resultaat. Daarnaast speelt de kwaliteit van het substraat een belangrijke rol.

Waarom hebben champignons geen licht nodig?

De champignon heeft geen licht nodig om te groeien. De champignons worden daarom in speciale donkere cellen geteeld. De champignons staan op teeltbedden, die 2 keer vijf etages hoog zijn en 20 meter lang. De teelt begint bij de grondstoffen, deze komen al doorgroeit bij ons binnen.

Welke twee ingrediënten heb je nodig om champignons te laten groeien?

De gewone oesterzwam gedijt het beste in een vochtige ondergrond bestaande uit stro of koffieprut. Koffieprut of compost is namelijk rijk aan voedingsstoffen waarin de meeste champignons goed in groeien.

Waarom groeien champignons in het donker?

Vaak denkt men dat champignons enkel in het donker groeien. Duisternis is echter niet noodzakelijk. Je moet wel voorkomen dat de kweekbak op een te zonnige plaats staat. Het zonlicht doet de champignons namelijk geel kleuren.

Hoe houd je champignons wit?

Daar kan je natuurlijk wat aan doen, dankzij onze tip: als je de champignons gespoeld hebt, moet je ze na deze schoonmaak meteen in “meelwater” leggen, dat is water waar je wat bloem of broodmeel aan toegevoegd hebt. Op die manier blijven ze mooi wit en kan je ze zonder problemen in rauwkostschotels gebruiken.