:

Wat is de betekenis van Namasté?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is de betekenis van Namasté?
  2. Waar zeggen ze Namaste?
  3. Wat betekent de begroeting Namasté?
  4. Wat zeg je terug op Namaste?
  5. Wat betekent jou?
  6. Wat betekent jouw uitdrukking?

Wat is de betekenis van Namasté?

De vertaling van Namasté Letterlijk vertaald betekent 'namas' in het Sanskriet 'buig' en 'té' betekent 'voor jou'. In een wat lossere vertaling staat Namasté dus voor 'ik buig voor je'.

Waar zeggen ze Namaste?

Namasté (Hindi: नमस्ते, Nepalees: nʌmʌsˈteː) is een groet en mudra. Het woord heeft zijn oorsprong in het Sanskriet "nam" (buigen) en betekent "ik buig voor jou". Namasté is in India, maar ook in verschillende andere Aziatische landen, een gebruikelijk hindoeïstisch gebaar om te groeten en respect te tonen.

Wat betekent de begroeting Namasté?

Namasté is een begroeting in het oude Sanskriet. Een prachtig, nederig woord dat zoiets betekent als 'mijn innerlijke goddelijke geest erkent en respecteert jouw innerlijke goddelijke geest'. Het bijbehorende gebaar wordt anjali mudra genoemd.

Wat zeg je terug op Namaste?

Eigenlijk wil je met deze groet het volgende tegen de ander zeggen: “Het mooie, waardevolle deel (mijn diepste ziel) in mij, groet het mooie, waardevolle deel (jouw ziel) in jou.” “Het licht in mij, groet het licht in jou.” Ook wel, 'Ik buig voor jou'.

Wat betekent jou?

In de Nederlandse taal gebruik je jou als persoonlijk voornaamwoord en jouw als bezittelijk voornaamwoord. Een persoonlijk voornaamwoord verwijst altijd naar een persoon, of een aantal personen of een voorwerp. Het wordt gebruikt om iets aan te wijzen.

Wat betekent jouw uitdrukking?

Onder een uitdrukking wordt een vaste combinatie van woorden verstaan waarmee meestal indirect een situatie wordt benoemd. Een uitdrukking kan zijn: een staande uitdrukking: een standaardformulering die in bepaalde situaties telkens terugkeert. Bijvoorbeeld: de bal tegen de touwen aanwerken.