:

Welke kosten heb je bij vrij op naam?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Welke kosten heb je bij vrij op naam?
  2. Is de werkgever verplicht kilometervergoeding te betalen?
  3. Wat is een realistische kilometervergoeding?
  4. Wat is een gangbare kilometervergoeding?
  5. Waarom is nieuwbouw vrij op naam?
  6. Wat wordt bedoeld met vrij op naam?

Welke kosten heb je bij vrij op naam?

Ga je een huis kopen 'vrij op naam' dan betekent dit dat de verkoper de kosten voor de overdracht van de woning voor zijn rekening neemt. De kosten voor de woningoverdracht bestaan uit de overdrachtsbelasting, de kadastrale kosten en de notariskosten voor de akte van levering.

Is de werkgever verplicht kilometervergoeding te betalen?

De tussenkomst van de werkgever is verplicht wanneer de afgelegde afstand minstens 5 kilometer bedraagt, te rekenen vanaf de vertrekhalte (art. 4 van de cao nr. 19/9 van ).

Wat is een realistische kilometervergoeding?

Een redelijke vergoeding per kilometer is op dit moment rond de 30 cent. Dit dekt gemiddeld de variabele kosten en een vergoeding voor casco verzekering.

Wat is een gangbare kilometervergoeding?

Reist u met eigen vervoer naar uw werk? Dan kan uw werkgever u maximaal € 0,19 per kilometer vergoeden, zonder dat u hierover belasting betaalt. Voor deze maximale kilometervergoeding maakt het niet uit welk vervoermiddel u gebruikt.

Waarom is nieuwbouw vrij op naam?

Alleen nieuwbouwwoningen worden vrij op naam verkocht Je hoeft daarom geen overdrachtsbelasting betalen. Op deze manier wil de overheid nieuwbouw stimuleren. Vooral omdat je tijdens de bouw van het huis vaak al rente moet betalen. De aannemer rekent namelijk al een deel van de kosten door, voordat het huis af is.

Wat wordt bedoeld met vrij op naam?

Wanneer u een woning koopt, betaalt u altijd meer dan alleen de overeengekomen prijs. In het geval van vrij op naam betaalt u geen extra overdrachtskosten aan de verkopende partij. Deze term komt vaak voor bij nieuwbouwwoningen.