:

Wat is een Neustip correctie?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is een Neustip correctie?
  2. Wat mag niet na neuscorrectie?
  3. Hoe lang neus verstopt na neuscorrectie?
  4. Hoe slapen na neus operatie?
  5. Waarom niet bukken na neusoperatie?

Wat is een Neustip correctie?

Tijdens een chirurgische behandeling wordt een sneetje gemaakt onderaan de neus halverwege beide neusgaten. Deze ingreep kan goed onder plaatselijke verdoving, als er verder geen (al te grote) veranderingen aan de neusrug dienen te gebeuren. De hechtingen in de huid zijn oplosbaar.

Wat mag niet na neuscorrectie?

Vermijd de eerste 3 weken druk op het hoofd (niet voorover bukken of zwaar tillen). Vermijd de eerste 6 weken activiteiten en sport waarbij de neus geraakt kan worden. Geen bril dragen (overleg dit goed met uw plastisch chirurg). Snuit de eerst 4 weken uw neus niet en haal uw neus ook niet op.

Hoe lang neus verstopt na neuscorrectie?

Het normale gevoel komt binnen enkele weken tot maanden weer terug. Het kapje wordt na zeven tot tien dagen verwijderd. Daarna krijgt u nog een pleisterverband voor vijf dagen. Gedurende de eerste weken na de operatie is het beter de neus niet te snuiten maar op te halen.

Hoe slapen na neus operatie?

Bij het slapen is het raadzaam op uw rug en niet te plat te liggen. Het is noodzakelijk dat u een aantal dagen rust neemt na een neuscorrectie. Uw lichaam heeft deze herstelperiode echt nodig. Het oppakken van lichte werkzaamheden is na 1 week weer toegestaan.

Waarom niet bukken na neusoperatie?

Om de neus zo goed mogelijk te laten herstellen, is het belangrijk om de eerste weken na de operatie niet te veel druk op de neus te laten ontstaan. Daarom is het verstandig om niet voorover te bukken, zwaar te tillen en te persen op het toilet.