:

Wat is de betekenis van geld maakt niet gelukkig?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is de betekenis van geld maakt niet gelukkig?
  2. Wat betekent geld dat stom is maakt recht wat krom is?
  3. Wat betekent de uitdrukking geld stinkt niet?
  4. Waar komt ik schrik me een hoedje vandaan?
  5. Wat betekent een lans voor iemand breken?

Wat is de betekenis van geld maakt niet gelukkig?

Wat is de betekenis voor 'geld maakt niet gelukkig'? Dat betekent simpelweg: mensen met een overvloedig betaalde baan, overvloedig winstgevende onderneming of winnend loterijlot zijn gemiddeld gezien niet gelukkiger dan mensen met een modaal of ondergemiddeld inkomen.

Wat betekent geld dat stom is maakt recht wat krom is?

geld. Geld dat stom is, maakt recht wat krom is. Mensen kunnen door financiƫle bevoordeling ertoe gebracht worden om onrecht toe te laten. Of: Financiƫle compensatie voor ondergaan onrecht of geleden schade of pijn.

Wat betekent de uitdrukking geld stinkt niet?

zegt een uitdrukking. Iedereen wil het hebben, en niemand vraagt naar de eventueel onfrisse herkomst.

Waar komt ik schrik me een hoedje vandaan?

Member. Volgens Van Dale betekent onder een hoedje te vangen zijn dat "iemand zeer bedaard of ingetogen is als gevolg van een grote schrik of afstraffing". Vandaar wellicht de uitdrukking Ik schrik me een hoedje? Ik schrik me een aap is denk ik kort voor ik schrik me het aaplazerus.

Wat betekent een lans voor iemand breken?

Ergens een lans voor breken betekent 'iets verdedigen', 'iets aanprijzen'. Je kunt ook voor iemand een lans breken; dat betekent dat je voor iemand opkomt of hem/haar verdedigt. Het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) vermeldt dat deze uitdrukking teruggaat op de Middeleeuwen.