Hoe maak je koekenpannen schoon?
popularafragor.com
Inhoudsopgave:
- Hoe maak je koekenpannen schoon?
- Hoe krijg je een aangebrande koekenpan weer schoon?
- Wat is het verschil tussen keramisch en teflon?
- Waarom keramische koekenpan?
- Is Greblon giftig?
- Wat is een Greblon anti-aanbaklaag?
Hoe maak je koekenpannen schoon?
Voor het grove werk doe je een vaatwastablet met heet water in de getroffen pan. Even laten staan, of zet op het vuur om de aangebrande resten los te weken. Ook zout, baking soda en citroensap helpen: doe het met wat water in de pan en laat het vuil loskoken. Of doe als oma een aardappelschil in de pan met wat water.
Hoe krijg je een aangebrande koekenpan weer schoon?
Vul je aangebrande
pan met warm water en voeg een schepje baking soda toe. Laat de
pan een nachtje met het laagje baking soda staan. Pak de volgende dag een afwasborstel, even schrobben en je
pan glimt weer als vanouds.
Wat is het verschil tussen keramisch en teflon?
Juist op de 'zwakke' punten van
teflon scoort de
keramische laag in de regel weer erg goed; de
keramische antiaanbaklaag is bestand tegen hogere temperaturen en is veel harder dan
teflon waardoor er minder kans is op krassen en bladderen.
Waarom keramische koekenpan?
Voordelen
keramische pan: Zowel gas, elektrisch,
keramische als inductie. Ze zijn dus ook te gebruiken als inductiepannen. Doordat de
pan geen teflon laag bevatten komen er geen giftige stoffen vrij. Er is geen olie of boter nodig bij het bakken, aangezien de
pan een
keramische gladde laag heeft.
Is Greblon giftig?
Jazeker: een Thermolon of
Greblon anti-aanbaklaag is niet
giftig.
Wat is een Greblon anti-aanbaklaag?
Deze
antiaanbaklaag is gemaakt van
greblon. Maar
wat is dat? Een snel onderzoekje leert dat '
Greblon' een merknaam is. In de pan zit
Greblon C3+, en deze code bestaat uit de merknaam plus de 'C' van 'cookware' (oftewel een koekenpan), 3 lagen en versterkt met keramiek.