:

Hoe maak je koekenpannen schoon?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe maak je koekenpannen schoon?
  2. Hoe krijg je een aangebrande koekenpan weer schoon?
  3. Wat is het verschil tussen keramisch en teflon?
  4. Waarom keramische koekenpan?
  5. Is Greblon giftig?
  6. Wat is een Greblon anti-aanbaklaag?

Hoe maak je koekenpannen schoon?

Voor het grove werk doe je een vaatwastablet met heet water in de getroffen pan. Even laten staan, of zet op het vuur om de aangebrande resten los te weken. Ook zout, baking soda en citroensap helpen: doe het met wat water in de pan en laat het vuil loskoken. Of doe als oma een aardappelschil in de pan met wat water.

Hoe krijg je een aangebrande koekenpan weer schoon?

Vul je aangebrande pan met warm water en voeg een schepje baking soda toe. Laat de pan een nachtje met het laagje baking soda staan. Pak de volgende dag een afwasborstel, even schrobben en je pan glimt weer als vanouds.

Wat is het verschil tussen keramisch en teflon?

Juist op de 'zwakke' punten van teflon scoort de keramische laag in de regel weer erg goed; de keramische antiaanbaklaag is bestand tegen hogere temperaturen en is veel harder dan teflon waardoor er minder kans is op krassen en bladderen.

Waarom keramische koekenpan?

Voordelen keramische pan: Zowel gas, elektrisch, keramische als inductie. Ze zijn dus ook te gebruiken als inductiepannen. Doordat de pan geen teflon laag bevatten komen er geen giftige stoffen vrij. Er is geen olie of boter nodig bij het bakken, aangezien de pan een keramische gladde laag heeft.

Is Greblon giftig?

Jazeker: een Thermolon of Greblon anti-aanbaklaag is niet giftig.

Wat is een Greblon anti-aanbaklaag?

Deze antiaanbaklaag is gemaakt van greblon. Maar wat is dat? Een snel onderzoekje leert dat 'Greblon' een merknaam is. In de pan zit Greblon C3+, en deze code bestaat uit de merknaam plus de 'C' van 'cookware' (oftewel een koekenpan), 3 lagen en versterkt met keramiek.