:

Wat is viscositeit van olie?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is viscositeit van olie?
  2. Wat zegt de viscositeit?
  3. Waarom is een groot viscositeit bereik belangrijk?
  4. Wat betekent 10 W 40?
  5. Wat is dikker 5w30 of 5w40?

Wat is viscositeit van olie?

Viscositeit is de mate van dikte (of vloeibaarheid) van een olie. Het is een meetwaarde van dikte van een vloeistof en diens weerstand tegen vloeien (stroop is bijboorbeeld dikker dan water, dus stroop heeft een hogere viscositeit).

Wat zegt de viscositeit?

Viscositeit betekent stroperigheid en staat voor de dikte van het olietype. Over het algemeen geldt: Hoe hoger de viscositeit, des te dikker de olie. De dikte van een olie geeft aan in hoeverre deze weerstand biedt tegen vervorming.

Waarom is een groot viscositeit bereik belangrijk?

De vloeistof onderaan heeft een hogere viscositeit dan de vloeistof bovenaan en zal dus meer weerstand bieden tegen externe vervormingskrachten.

Wat betekent 10 W 40?

Dikte bij lage temperatuur (10W40 of 15W40) De 10W of 5W geeft de verpompbaarheid van de olie bij koude temperatuur weer. Deze verpompbaarheid is, tot nu toe, gemeten tussen 25W en 0W. ... Hoe lager het getal, hoe makkelijker uw motor zal starten bij koude temperaturen.

Wat is dikker 5w30 of 5w40?

Het verschil is de dikte bij zeer hoge olietemperatuur, zeg boven de 100 graden Celsius. De 5W-40 blijft in die omstandigheden wat dikker dan de 5W-30. Hoewel wij een voorstander zijn van het opvolgen van fabrieksspecificaties, is de dikte bij hoge temperatuur ondergeschikt aan de kwaliteitsnormen.