:

Wat is seniorenkorting?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat is seniorenkorting?
 2. Waar krijg je korting op als je 65 jaar bent?
 3. Welke leeftijd Seniorenpas?
 4. Wat kost een 65 Plus pas?
 5. Waar krijg je 50+ korting?
 6. Waar 65+ pas aanvragen?
 7. Wat kost een treinkaartje voor 65+?
 8. Waar Seniorenvoordeelkaart gebruiken?
 9. Hoe kom je aan een Seniorenpas?
 10. Wat kost senioren voordeelpas?
 11. Welke tegemoetkomingen heb ik recht op?

Wat is seniorenkorting?

De fiscus en heffingskortingen. De bekendste leeftijd afhankelijke korting die de fiscus biedt is de zogenaamde ouderenkorting en alleenstaande ouderenkorting van maximaal 1.596 euro in 2019. U komt daarvoor in aanmerking als: U 66 + (AOW-gerechtigde) bent en belastingplichtig.

Waar krijg je korting op als je 65 jaar bent?

Een van de grootste kortingen voor 65 plussers is die op het openbaar vervoer. Iedereen ouder dan 65 met een persoonlijke ov-chipkaart krijgt 34% korting in de bus, tram en metro. Ook gelden er verschillende kortingen op busabonnementen. Dit is met name interessant wanneer u vaak met de bus reist.

Welke leeftijd Seniorenpas?

De enige voordeelpas voor senioren is al aan te vragen vanaf 50 jaar en biedt onder andere de volgende voordelen: * Bij aanschaf krijgt u een cadeau met een winkelwaarde van € 90. * Tot €250,- retour bij uw nieuwe energieleverancier. * Bij 1.000 lokale winkels op basis van uw pas extra korting.

Wat kost een 65 Plus pas?

Wat is de seniorenvoordeelpas? De 65plus-pas bestaat dan misschien niet meer, er is nog wel een seniorenvoordeelpas. Voor slechts 2,49 euro per maand (of een kleine 30 euro per jaar) kun je al vanaf 50-jarige leeftijd de pas aanvragen.

Waar krijg je 50+ korting?

Ook 50-plusser kan al korting krijgen Als lid van de ANBO kunnen zij profiteren van kortingen op o.a. hotels, (zorg) verzekeringen, keuring rijbewijs of korting op gas- en elektra.

Waar 65+ pas aanvragen?

Sinds 1 januari 2005 kunt u de Pas-65 niet meer aanvragen. Door de invoering van de legitimatieplicht werd dit voor 65-plussers overbodig. Iedere 65-plusser kan nu met een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart zijn leeftijd aantonen.

Wat kost een treinkaartje voor 65+?

Ben je ouder dan 65 jaar en reis je met de trein, dan kan je gebruik maken van het Seniorenbiljet. Met dit voorkeurtarief betaal je 7,20 euro in 2de klas en 15,30 euro in 1ste klas voor een heen- en terugreis op dezelfde dag (prijzen geldig vanaf ).

Waar Seniorenvoordeelkaart gebruiken?

Onze kaart geeft onder andere toegang tot exclusieve aanbiedingen bij meer dan 200 verschillende Belgische webwinkels en bij 1000 lokale winkels en restaurants. Zo is er bijvoorbeeld een flinke korting op verschillende A-merken, uw nieuwe energieleveranciers en op het tanken bij 1850 tankstations.

Hoe kom je aan een Seniorenpas?

U kunt de 65+ pas eenvoudig online aanvragen via deze website en ontvangt die dan binnen korte tijd in de bus. Van de jaarlijkse bijdrage van € 39,95 wordt altijd ook € 1 besteedt om het leven van senioren leuker te maken.

Wat kost senioren voordeelpas?

De Seniorenvoordeelpas wordt aangeboden voor €39,95 per jaar. Dit bedrag hebben wij nodig omdat wij een niet-gesubsidieerd bedrijf zijn.

Welke tegemoetkomingen heb ik recht op?

Informatie over gesloten regelingen
 • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)
 • Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)
 • Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS)
 • Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor Q4 2020.
 • Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor Q1 2021.