:

Waarom moet je acetyleen eerst aansteken?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Waarom moet je acetyleen eerst aansteken?
  2. Wat is de verhouding van zuurstof acetyleen bij het autogeen lassen?
  3. Hoe moet je autogeen lassen?
  4. Hoe stel ik een snijbrander in?
  5. Hoe snijbrander gebruiken?
  6. Waarom autogeen lassen?
  7. Wat heb je nodig voor autogeen lassen?
  8. Hoe werkt autogeen snijden?
  9. Hoe warm wordt een snijbrander?
  10. Wat is een Vlamdover?

Waarom moet je acetyleen eerst aansteken?

Bij deze vlam wordt alle aanwezige zuurstof aan het acetyleen gebonden, zodat automatisch geen zuurstof overblijft om het werkstuk te kunnen verbranden. Zo heeft het gas meteen de functie van beschermgas.

Wat is de verhouding van zuurstof acetyleen bij het autogeen lassen?

Voor het autogeen lassen wordt algemeen een zuurstofdruk van 2,5 bar aanbevolen, terwijl de druk voor acetyleen tussen 0,35 en 0,80 bar ligt.

Hoe moet je autogeen lassen?

Autogeen lassen is een lasmethode waarbij gelast wordt met een zeer hete vlam met behulp van een speciale brander. Voor het creëren van deze hete vlam wordt meestal gebruik gemaakt van acetyleen in combinatie met zuivere zuurstof.

Hoe stel ik een snijbrander in?

Bij het buiten gebruik stellen van de apparatuur draai je eerst de acetyleenkraan dicht en daarna de zuurstofkraan. Vervolgens sluit je de flessen af en open je de snijbranderafsluiters weer, zodat de snijbrander, de slangen en het drukventiel drukvrij zijn.

Hoe snijbrander gebruiken?

De snijbrander heeft een knop waarmee omgeschakeld kan worden van voorverwarmen naar snijden. Bij het indrukken van die knop wordt een nauwe bundel zuurstof onder hoge druk op het werkstuk geblazen, dat niet alleen voor de verbranding zorgt maar ook de ontstane oxide wegblaast uit de snee.

Waarom autogeen lassen?

Het autogeen lasproces wordt gebruikt voor het aan elkaar lassen van deze leidingen. Tegenwoordig wordt autogeen lassen ook wel vervangen door TIG lassen. Autogeen kan ook worden gebruikt om leidingen en buizen te snijden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een oxiderende lasvlam.

Wat heb je nodig voor autogeen lassen?

Autogeen lassen is een lasproces waarbij gelast wordt met een zeer hete vlam. Voor het creëren van deze hete vlam wordt meestal gebruik gemaakt van acetyleen in combinatie met zuivere zuurstof. Door deze combinatie wordt autogeen lassen ook wel zuurstof-acetyleenlassen of gassmeltlassen genoemd.

Hoe werkt autogeen snijden?

Autogeen snijden is een snijmethode die berust op de verbranding van het ijzer uit het staal met behulp van zuurstof. Om tot verbranding te komen wordt het staal door één of meerdere gasbranders eerst tot ontstekingstemperatuur (ca. 1150°C) gebracht.

Hoe warm wordt een snijbrander?

Een mengsel van zuurstof en een verhittingsgas (acetyleen of propaan) wordt gebruikt om het metaal tot de ontstekingstemperatuur te verhitten. Voor staal ligt dit rond de 700-900°C (kleur helder rood), wat voldoende ver onder het smeltpunt is.

Wat is een Vlamdover?

m. (-s), onderdeel dat vlamterugslag moet voorkomen, m.n. tussen reduceertoestel en brander voor autogeen lassen of snijden. Tijdens autogeen lassen of snijden kan de vlam van de brander, leiding enz.