:

Wat kost hyperbare zuurstoftherapie?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat kost hyperbare zuurstoftherapie?
  2. Wat is Hyperbaar?
  3. Hoe vaak hyperbare zuurstoftherapie?
  4. Waarom zuurstoftherapie?
  5. Wat is Radiatiecystitis?
  6. Wat is een hyperbare kamer?
  7. Welke complicaties kunnen optreden wanneer zuurstof via een Zuurstofbril of Zuurstofkatheter gegeven wordt?
  8. Wat zijn de contra indicaties voor het toedienen van zuurstof?
  9. Waarom extra zuurstof toedienen?

Wat kost hyperbare zuurstoftherapie?

De behandeling wordt volledig vergoed uit de basis ziektekostenverzekering en de kosten zijn maximaal € 195,- per dag.

Wat is Hyperbaar?

hyperbaar bijv. naamw. onder verhoogde druk Bron: WikiWoordenboek.

Hoe vaak hyperbare zuurstoftherapie?

Hyperbare zuurstoftherapie is een intensieve behandeling. Gemiddeld krijg je 30 tot 40 sessies van 2 uur gedurende 6 tot 8 weken. De behandelingen vinden iedere werkdag plaats. Vaak krijg je na 20 sessies en aan het einde van de reeks een controle-afspraak bij de hyperbaar arts.

Waarom zuurstoftherapie?

Dit is waarom zuurstoftherapie uw klachten kan verminderen Hierdoor worden nieuwe bloedvaatjes aangemaakt, de doorbloeding wordt beter, pijnklachten verminderen, het bestraalde weefsel wordt soepeler en problematische wonden en infecties kunnen sneller én beter genezen.

Wat is Radiatiecystitis?

Bij schade van de blaas is er sprake van zogenaamde radiatiecystitis. Door de bestraling is een deel van het haarvatennet aangetast of verdwenen, met als gevolg ontsteking en verdikking van blaasslijmvlies, met daarbij vaak bloedende wondjes en zweertjes.

Wat is een hyperbare kamer?

Bij de hyperbare zuurstofbehandeling ademt de patiënt 100% zuivere medicinale zuurstof in waarbij hij/zij in een drukcabine zit (de hyperbare kamer). De hyperbare kamer is een afgesloten ruimte waarin “vliegtuigstoelen” staan opgesteld. Hierin kunt u gedurende de behandeling comfortabel zitten.

Welke complicaties kunnen optreden wanneer zuurstof via een Zuurstofbril of Zuurstofkatheter gegeven wordt?

De druk van zuurstofbril, zuurstofkatheter of zuurstofmasker kan decubitus veroorzaken. Zorg voor een goede huidverzorging en gebruik zo mogelijk de neusgaten afwisselend. Eventueel kan een dunne huidplak gebruikt worden ter bescherming.

Wat zijn de contra indicaties voor het toedienen van zuurstof?

Normobare zuurstoftherapie Er zijn geen absolute contra-indicaties voor normobare zuurstoftherapie. Hyperbare zuurstoftherapie Voor wat betreft hyperbare zuurstoftherapie is een onbehandelde pneumothorax een absolute contra-indicatie. Zuurstof is potentieel toxisch na 2 dagen bij concentraties > 40%.

Waarom extra zuurstof toedienen?

Het belangrijkste doel van de zuurstofbehandeling is dat uw levensverwachting toeneemt. Bovendien kunt u zich wellicht iets beter inspannen en raakt u minder snel vermoeid, waardoor u weer meer kunt doen. Dit merkt echter niet iedereen. Extra zuurstof kan dus voor een betere kwaliteit van leven zorgen.