:

Hoe wordt oxytocine gemaakt?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe wordt oxytocine gemaakt?
  2. Wat is Synto?
  3. Hoe snel werkt Syntocinon?
  4. Wat is Primen zwangerschap?
  5. Hoe lang duurt Primen?

Hoe wordt oxytocine gemaakt?

Oxytocine is een lichaamseigen hormoon, geproduceerd door de hypofyse (een klier in de hersenen). Het heeft effecten op de baarmoeder en op de melkklieren.

Wat is Synto?

Syntocinon behoort tot een groep van geneesmiddelen, genaamd oxytocica. Syntocinon bevat synthetisch oxytocine, dat identiek is aan het natuurlijke hormoon oxytocine. Oxytocine veroorzaakt ritmische samentrekkingen van de baarmoeder. Het stimuleert tevens de melkafgifte uit de borstklier.

Hoe snel werkt Syntocinon?

De neusspray na 2 tot 5 minuten. De werking van de neusspray houdt een half tot 1 uur aan. Spray de dosis van de neusspray in 1 neusgat, ongeveer 5 minuten voordat u borstvoeding wilt geven of wilt afkolven. Direct na toedienen krijgt u een pijnlijke kramp in de onderbuik doordat de baarmoeder samentrekt.

Wat is Primen zwangerschap?

Voor het slagen van een inleiding is het belangrijk dat de baarmoedermond 'rijp' is. Dit betekent dat de baarmoedermond zacht is, soms een beetje open staat en als het ware klaar is voor de bevalling. Wanneer dit niet zo is, bestaat de mogelijkheid om de baarmoedermond te laten rijpen. Dit noemen we 'primen'.

Hoe lang duurt Primen?

Hiermee worden de harttonen van uw baby en uw eventuele wee├źnactiviteit geregistreerd. Dit duurt ongeveer een half uur. Daarna brengt uw verloskundig zorgverlener de ballonkatheter in. De verloskundig zorgverlener wordt hierbij geassisteerd door een verpleegkundige.