:

Hoe wordt melkzuur afgebroken?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe wordt melkzuur afgebroken?
  2. Wat is lactaatacidose metformine?
  3. Wat is aërobe?
  4. Wat te doen bij een hoog lactaat?
  5. Wat is een hoge Lactaatwaarde?

Hoe wordt melkzuur afgebroken?

Het (overtollige) melkzuur komt in de bloedbaan terecht en wordt uiteindelijk door de lever terug afgebroken. Dit kan voor een beperkte periode worden aangehouden.

Wat is lactaatacidose metformine?

Een lactaatacidose is een zeldzame, maar ernstige bijwerking van metformine. Bijna alle in de literatuur beschreven patiënten met deze aandoening hadden contra-indicaties voor metforminegebruik, zoals nierinsufficiëntie, leverziekte, overmatig alcoholgebruik en intercurrente perioden met hypoxie of ischemie.

Wat is aërobe?

Betekent dat er voldoende zuurstof wordt toegediend voor de energievoorziening van de spieren. Bovendien is de energievoorziening beter en wordt het weerstandsvermogen tegen vermoeidheid verhoogd.

Wat te doen bij een hoog lactaat?

Bij ernstig zieke patiënten, zoals patiënten met een shock of hypoperfusie, is het lactaat echter vaak verhoogd tot meer dan 2 mmol/L. Bij een lactaatgehalte van meer dan 4 mmol/L zijn onmiddellijk reanimatie nodig en overplaatsing naar de ICU [1, 6].

Wat is een hoge Lactaatwaarde?

De 'maximale lactaatwaarde' of 'eindverzuring' is simpelweg de hoogste waarde die onmiddellijk na de laatste herhaling of belastingsstap geregistreerd wordt. In geval van een labotest op de fiets is dit dus de lactaatwaarde die onmiddellijk na het stopzetten van de inspanning gemeten wordt.