:

Hoe kom je van fopspeen af?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe kom je van fopspeen af?
 2. Hoe snel tanden recht na stoppen speen?
 3. Is speen slecht voor baby?
 4. Hoe voorkom je dat speen uitvalt?
 5. Hoe lang zijn fopspenen te bewaren?
 6. Hoe vaak bibs spenen vervangen?

Hoe kom je van fopspeen af?

8 manieren om vriendelijk te stoppen met de speen
 1. Bouw het langzaam af. ...
 2. Leg het uit: je bent nu oud genoeg en het is beter voor je tanden.
 3. Vraag hulp aan de tandarts. ...
 4. Gooi het speentje samen weg op de dag dat de vuilniswagen komt. ...
 5. Laat hem de speen cadeau geven aan een baby als je op kraamvisite gaat.

Hoe snel tanden recht na stoppen speen?

Verkeerd en te vaak een speen gebruiken is ook niet goed, maar kan makkelijker worden afgeleerd. Zaak is om ervoor te zorgen dat uw kind het zuigen op de duim of speen heeft beëindigd voordat de permanente tanden doorkomen. Dit is rond het zesde levensjaar.

Is speen slecht voor baby?

Speenzuigen kan de stand van de kaak en de tanden negatief beïnvloeden. De veranderingen zijn te zien bij het melkgebit, maar het effect werkt niet door op het volwassen gebit. Als je baby stopt met de speen voor hij zijn melkgebit gaat wisselen, is de kans op gebitsproblemen erg klein.

Hoe voorkom je dat speen uitvalt?

Als je er 's nachts steeds uit moet en het speentje in- en uit de mond van je kleintje doet, leren ze het nooit. Dus pak op zo'n moment het speentje, stop het in het handje van je kind en beweeg zijn of haar hand naar het eigen mondje. Zo leren ze zelf hoe het moet.

Hoe lang zijn fopspenen te bewaren?

Je kunt ook een magnetronsterilisator gebruiken. Eenmaal uitgekookte of gesteriliseerde flessen kun je ook in de koelkast bewaren (dit remt de bacteriegroei). Controleer de spenen regelmatig op scheurtjes, leg de spenen altijd droog weg en gebruik een speen nooit langer dan zes weken.

Hoe vaak bibs spenen vervangen?

De spenen van Bibs en Hevea zijn daarentegen gemaakt van 100% natuurlijk rubber en zijn 100% BPA vrij, deze moet je juist wel tijdig vervangen! We raden aan om deze ongeveer na 6 weken te vervangen, vanaf dan is de kans op slijtage groter.