:

Welke landen supporten Palestina?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Welke landen supporten Palestina?
  2. Waarom oorlog Hamas en Israël?
  3. Wat is gaande in Palestina?
  4. Welke landen steunen Israël?
  5. Waarom gevechten Gazastrook?
  6. Waarom gevechten Israël?

Welke landen supporten Palestina?

Palestijnse staten
NaamHoofdstadHuidige gebieden
Mandaatgebied PalestinaJeruzalemIsraël en de Palestijnse gebieden
Palestijnse regeringGazaGazastrook
Palestijnse AutoriteitJeruzalemPalestijnse gebieden
Staat PalestinaJeruzalemPalestijnse gebieden

Waarom oorlog Hamas en Israël?

De oorzaak van het geweld is al decennia hetzelfde: de open wond van het onopgeloste conflict tussen Israël en de Palestijnen. Al meer dan een eeuw strijden Joden en Arabieren om het land tussen de Middellandse Zee en de rivier de Jordaan.

Wat is gaande in Palestina?

De Palestijnen protesteren tegen Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever en tegen de bezetting van de Palestijnse gebieden in het algemeen. Dat doen ze soms door aanslagen te plegen, raketten af te vuren vanuit Gaza of door stenen te gooien tegen het Israëlische leger.

Welke landen steunen Israël?

Hamas en Hezbollah worden door Iran met wapenleveranties ondersteund. In de Arabische wereld is Israël alleen erkend door Egypte, Jordanië en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO). Sinds de oprichting van de Arabische Liga in 1945 wordt Israël door andere Arabische landen geboycot.

Waarom gevechten Gazastrook?

De jarenlange raket- en mortieraanvallen van Palestijnse groeperingen – vanaf juni 2007 Hamas – vanuit de Gazastrook op Israëlisch grondgebied werden als aanleiding aangevoerd.

Waarom gevechten Israël?

Er wonen vaak zeer religieuze kolonisten die vinden dat Israël recht heeft op de Westoever omdat dat in de Bijbel staat. Als reactie op de bezetting en de bouw van nederzettingen braken regelmatig ongeregeldheden en gevechten uit. Ook pleegden Palestijnen aanslagen op Israëlische doelen en burgers.