:

Wat is een ander woord voor half?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat is een ander woord voor half?
 2. Is halve een bijvoeglijk naamwoord?
 3. Hoe schrijf je half om half gehakt?
 4. Is half een telwoord?
 5. Wat betekent inmenging?
 6. Hoe schrijf je een half procent?
 7. Wat betekent half zes?
 8. Is weinig een telwoord?
 9. Wat is politieke inmenging?
 10. Wat is voedzaam?
 11. Wat is een half procentpunt?
 12. Is het half jaar of halfjaar?

Wat is een ander woord voor half?

half (bn): demi, halfbakken, mezzo, semi. half (bw): bijna, gedeeltelijk, zowat.

Is halve een bijvoeglijk naamwoord?

Bijvoeglijk naamwoord Ik ging er even voor zitten, ik was moe en had nog maar een halve fles water over, dit was geen moment om een foute beslissing te nemen.

Hoe schrijf je half om half gehakt?

[b]gehakt dat voor de helft uit varkensvlees bestaat en voor de helft uit rundvlees. Voorbeelden: Gehakt half-om-half, bak 1 kg.

Is half een telwoord?

In dat oude telsysteem was 0,5 het eerste telwoord dat eindigde op half. Het tweede telwoord dat eindigde op half was 1,5. Dat werd benoemd als het 'tweede half', alleen dan met het woord ander dat vanouds ook 'tweede' betekent.

Wat betekent inmenging?

v. (-en), het inmengen of mengen in; het zich mengen, vooral het zich ongevraagd inlaten of bemoeien met; men beschouwde dit als — in binnenlandse aangelegenheden.

Hoe schrijf je een half procent?

Een halve procent en een half procent zijn beide juist.

Wat betekent half zes?

HALFZES, bw. een half uur na vijven.

Is weinig een telwoord?

Hoofdtelwoorden geven een aantal of nummer; bepaalde hoofdtelwoorden zijn getallen als vijf, miljoen, drieëntwintig. Ook beide is een bepaald hoofdtelwoord; het duidt altijd een tweetal aan. Onbepaalde hoofdtelwoorden zijn veel en weinig en hun trappen van vergelijking (veel - meer - meest en weinig - minder - minst).

Wat is politieke inmenging?

keer dat je je bemoeit met een ander tegen zijn wil Voorbeeld: `Politieke inmenging is een grote bedreiging voor de wereldhandel. `

Wat is voedzaam?

bn. (-zamer, -st), goed voedend, veel voedende bestanddelen bevattend: voedzame spijzen.

Wat is een half procentpunt?

Als dat verwarring kan opleveren, is het beter om het preciezere procentpunt te gebruiken. (bij een rentestijging van 2% naar 2,5%) De rente is met een half procentpunt gestegen. (bij een rentestijging van 2% naar 2,5%) De rente is met een half procent gestegen.

Is het half jaar of halfjaar?

Bij de combinatie van half met het zelfstandig naamwoord jaar is zowel de spelling aan elkaar als die in twee woorden correct. Halfjaar kan beschouwd worden als een samenstelling. Het heeft dan één hoofdaccent (hálfjaar) en wordt in één woord geschreven.