:

Waar komt actief transport voor?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Waar komt actief transport voor?
  2. Wat is Carrier gemedieerd transport?
  3. Wat is receptor gemedieerde endocytose?
  4. Is exocytose actief of passief transport?
  5. Wat is de betekenis van passief?

Waar komt actief transport voor?

Bij actief transport worden stoffen tegen hun concentratiegradiënt in via een membraan-eiwit (ATP-pomp) opgenomen in de cel, of afgestaan aan het milieu. Stoffen worden dus opgenomen vanuit een gebied met een lage concentratie naar een gebied met een hoge concentratie van die opgeloste stoffen.

Wat is Carrier gemedieerd transport?

Actief transport is het gemedieerde ('actief bevorderde') transport van biochemische en andere atomaire/moleculaire substanties door cel- en kernmembranen heen. In tegenstelling tot passief transport is er voor dit proces chemische energie nodig in de vorm van ATP.

Wat is receptor gemedieerde endocytose?

Receptor-gemedieerde endocytose (RME; receptor mediated endocytosis) of clathrin-dependent endocytosis is ook een vorm van endocytose, maar hiervoor moet eerst een receptor geactiveerd worden. Pas nadat dit is gebeurd worden de stoffen ingesloten door het celmembraan.

Is exocytose actief of passief transport?

Blaasjestransport is een speciale vorm van actief transport waarbij grotere deeltjes in en uit de cel worden gebracht door middel van kleine blaasjes of vesikels. Dat kan in beide richtingen gebeuren.

Wat is de betekenis van passief?

passief - bijvoeglijk naamwoord uitspraak: pas-sief 1. wie niet geneigd is om in actie te komen ♢ hij is erg passief, hij hangt maar in een stoel 2. waarbij niets gedaan wordt ♢ televisie kijken...