:

Hoe werkt pasteurisatie?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe werkt pasteurisatie?
  2. Hoe is pasteurisatie ontstaan?
  3. Wat is homogeniseren van melk?
  4. Wat is laag gepasteuriseerd?
  5. Wie heeft pasteuriseren uitgevonden?

Hoe werkt pasteurisatie?

Pasteuriseren is het verhitten van voedingsmiddelen bij een temperatuur beneden 100°C. Door pasteurisatie worden de meeste ziekteverwekkende micro-organismen gedood en daardoor wordt de houdbaarheid van het produkt verlengd. We kunnen pasteuriseren bij lage en bij hoge temperatuur.

Hoe is pasteurisatie ontstaan?

Hij ontdekte in de negentiende eeuw dat gistingsprocessen worden veroorzaakt door micro-organismen en ontwikkelde de techniek van het pasteuriseren. Hierbij worden vloeistoffen kort verhit en daarna snel afgekoeld, zodat de producten daarna minder micro-organismen bevatten en langer houdbaar zijn.

Wat is homogeniseren van melk?

Homogeniseren van melk houdt in dat de vette bestanddelen van melk (melkvet) en de waterige bestanddelen tot een emulsie worden gemengd. Om dezelfde reden wordt ook gesteriliseerde koffiemelk en gesteriliseerde koffieroom altijd gehomogeniseerd.

Wat is laag gepasteuriseerd?

We kunnen pasteuriseren bij lage en bij hoge temperatuur. Bij laag-pasteurisatie varieert de temperatuur tussen de 65°-75°C. Bij hoog-pasteurisatie varieert de temperatuur tussen de 85°-90°C. Veelal pasteuriseert men bij temperaturen tussen de 65°-75°C.

Wie heeft pasteuriseren uitgevonden?

Louis PasteurPasteurization / Uitvinder