:

Hoe maak ik een zin passief?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe maak ik een zin passief?
 2. Hoe kun je actief luisteren?
 3. Wat is het verschil tussen actief en passief luisteren?
 4. Hoe herken ik een passieve zin?
 5. Wat is een actieve luisterhouding?
 6. Hoe doe je aandachtig luisteren?
 7. Wat bedoelen we met passief luisteren?
 8. Wat zijn de drie Luisterdoelen?
 9. Wat zijn passieve?
 10. Waarom moet actief gelijk zijn aan passief?

Hoe maak ik een zin passief?

In een passieve zin wordt de handelende persoon of zaak weergegeven in een door-bepaling, die meestal kan worden weggelaten. Een passieve zin bevat altijd een vorm van het hulpwerkwoord worden of zijn en een voltooid deelwoord. Voorbeeld: De roomsoezen worden gebakken (door de hulpkok).

Hoe kun je actief luisteren?

Maak oogcontact, kijk de ander aan (maar ga niet zitten 'staren' naar de ander). Zet je belemmerende gedachten opzij, denk niet alvast na over wat jij wilt zeggen. Laat je niet afleiden, dus: mobiel uit, niet 'even' een verslag doorlezen of je mail checken. Luister' naar de lichaamstaal van de ander, observeer goed.

Wat is het verschil tussen actief en passief luisteren?

Luisteren is natuurlijk belangrijk in het leven. Passief luisteren is eigenlijk iets wat je altijd doet. Het actief luisteren heeft meer vaardigheden nodig. Het is iets wat je wel moet oefenen.

Hoe herken ik een passieve zin?

The passive wordt in het Nederlands ook wel de lijdende vorm genoemd. Dit houdt in dat niet het onderwerp, maar het lijdend voorwerp in de zin vooral belangrijk is. In de zin “The door has been opened by the teacher” zie je bijvoorbeeld “the door” voorin de zin staan.

Wat is een actieve luisterhouding?

Een actieve luisterhouding wil zeggen dat je rechtop zit of staat,schouders gedraaid richting je gesprekspartner, hem of haar aankijkt (niet strak aankijken, want dan gaan mensen zich ongemakkelijk voelen) en een gezichtsuitdrukking hebben die past bij de situatie (bij een triest verhaal kun je niet gaan glimlachen).

Hoe doe je aandachtig luisteren?

Wellicht helpt het om aandachtig luisteren als een meditatie te zien:
 • Ga er lekker voor zitten. ...
 • Richt je volledige aandacht op de spreker. ...
 • Wees bewust van afleidingen. ...
 • Breng je aandacht weer bij de ander. ...
 • Luister nieuwsgierig. ...
 • Stel een verdiepende vraag.

Wat bedoelen we met passief luisteren?

Passief luisteren is: Aanhoren wat de ander tegen u zegt, zonder dat u zich daadwerkelijk inspant om te begrijpen welke 'boodschap' er misschien verborgen zit achter de woorden van degene met wie u contact hebt. U bent eigenlijk meer bezig met wat u zelf te zeggen hebt.

Wat zijn de drie Luisterdoelen?

Luisterdoelen
 • Iets te weten willen komen, iets leren.
 • Een bepaald gevoel willen ondergaan.
 • Een mening willen vormen.
 • Een mening, waarde of oordeel willen ontvangen.
 • Een handeling willen uitvoeren.
 • Aangezet worden tot actie.

Wat zijn passieve?

passief - bijvoeglijk naamwoord uitspraak: pas-sief 1. wie niet geneigd is om in actie te komen ♢ hij is erg passief, hij hangt maar in een stoel 2. waarbij niets gedaan wordt ♢ televisie kijken...

Waarom moet actief gelijk zijn aan passief?

Actief en passief staan met elkaar in verband. Elke bezitting van het bedrijf op het actief werd immers ook op de een of andere manier met geld op het passief verworven. Om die reden moet het totaal van het actief en het totaal van het passief altijd gelijk zijn.