:

Waar is carbonara saus van gemaakt?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Waar is carbonara saus van gemaakt?
 2. Is carbonara met rauw ei?
 3. Welke pasta hoort bij carbonara?
 4. Waarom geen room in carbonara?
 5. Wat betekent carbonara in het Italiaans?
 6. Welke Pastasoort?
 7. Waar komt de naam carbonara vandaan?
 8. Hoeveel pasta eten Italianen?

Waar is carbonara saus van gemaakt?

Carbonara of alla Carbonara is een Italiaanse bereiding die meestal met spaghetti wordt gegeten. De saus wordt bereid met 'arme' ingrediënten als buikspek (pancetta) of wangspek (guanciale), kaas (pecorino), ei of eidooier en zwarte peper.

Is carbonara met rauw ei?

Carbonara is de ultieme snelle maaltijd wanneer je niks in huis hebt. Het lijkt zo makkelijk: ei, kaas, spek en zwarte peper. Maar juist omdat je zo weinig ingrediënten gebruikt, is het belangrijk de goede techniek te masteren. Je wil niet eindigen met rauw ei of juist met roerei, om maar iets te noemen.

Welke pasta hoort bij carbonara?

Lange en dunne pastasoorten zoals spaghetti en linguini serveer je met romige sauzen carbonara, of lichte sauzen op basis van olie en witte wijn, zoals vongole.

Waarom geen room in carbonara?

Maar hoe krijg je de saus dan zo romig… Zonder room? Dit komt door de combinatie van het vet van het spek en het kookvocht van de pasta. De eieren zorgen voor binding van de saus.

Wat betekent carbonara in het Italiaans?

De naam carbonara komt waarschijnlijk van het Italiaanse woord carbonaro, wat zoiets betekent als koolbrander. Dit zou erop kunnen wijzen dat het recept gemaakt werd voor de koolbranders. Best aannemelijk, aangezien het een recept van de armen (ingrediënten) is en behoort tot de cucina povera.

Welke Pastasoort?

De Grote Pastagids: wanneer gebruik je welke pastasoort?
 • Lange slierten: spaghetti, pappardelle, tagliatelle. ...
 • Korte krulletjes- en strikjespasta: fusilli, gemelli, farfalle. ...
 • Buisvormige pasta: macaroni, rigatoni, penne. ...
 • Gevulde pasta: ravioli, tortellini, cappelletti. ...
 • Schelpvormige pasta: lumache, conchiglie.

Waar komt de naam carbonara vandaan?

Van oudsher werd dit gerecht gegeten door 'arme' mensen. Veelal waren dit kolenbranders die dit gerecht in hun pauze zouden eten. Hier komt dan ook de naam alla Carbonara vandaan. Letterlijk vertaald heet het gerecht dan ook: Pasta op wijze van de kolenbrand(st)er.

Hoeveel pasta eten Italianen?

La pasta is een van de kenmerkende elementen van de Italiaanse keuken. Het is dan ook niet zo gek dat de Italianen de grootste pasta-eters ter wereld zijn. Zij eten gemiddeld zo'n 28 kilo pasta per jaar, wat neer komt op een halve kilo pasta per week.