:

Wat is de tweede stad van Peru?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is de tweede stad van Peru?
  2. Wat is de geschiedenis van Peru?
  3. Wat zijn de 5 buurlanden van Peru?
  4. Hoe lang bestaat Peru?
  5. Wie heeft Peru ontdekt?
  6. Welke Oceaan grenst aan Peru?
  7. Is Peru dichtbevolkt?

Wat is de tweede stad van Peru?

Lijst van grote Peruviaanse steden
Peruviaanse steden (Principales Ciudades)
Nr.StadSchatting 2015
1.Lima/Callao
2.Arequipa869 351
3.Trujillo799 550

Wat is de geschiedenis van Peru?

Er is niet veel bekend van de geschiedenis van Peru, totdat de Inca's rond 1200 opkwamen rond het Titicacameer. Hun hoofdstad was Cusco en de bloeiperiode van het rijk duurde van 14. Over de Inca's weten we relatief veel, vooral door de ontdekking van de Incastad Machu Picchu in 1911.

Wat zijn de 5 buurlanden van Peru?

Het wordt begrensd door Ecuador en Colombia in het noorden, Brazilië in het oosten van Peru, Bolivia in het zuidoosten, Chili in het zuiden en de Grote Oceaan in het westen.

Hoe lang bestaat Peru?

Voor de komst van de Spanjaarden leefden de Inca's in wat we nu Peru noemen. Er zijn nog veel monumenten die herinneren aan deze oorspronkelijk inwoners, zoals Machu Picchu en de Nazcalijnen. Het Incarijk viel na de komst van de Spanjaarden, die de kolonie Peru stichtten. Tussen 18 werd Peru onafhankelijk.

Wie heeft Peru ontdekt?

In 1532 arriveerde Francisco Pizarro in Peru.

Welke Oceaan grenst aan Peru?

In Zuid Amerika is Peru, na Brazilië en Argentinië het grootste land. Peru wordt in het noorden begrenst door Colombia en Ecuador. In het oosten door Brazilië (en Bolivia) en in het zuiden door Bolivia en Chili. De kustlijn van Peru grenst aan de Stille Oceaan.

Is Peru dichtbevolkt?

Peru is over het algemeen dunbevolkt. Ongeveer een derde van de inwoners woont in en rond de hoofdstad Lima. De meeste andere grote steden liggen aan of bij de Pacifische kust. In de Andes liggen slechts enkele grotere steden.