:

Wat is het belangrijkste nadeel van een kleine pitch?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat is het belangrijkste nadeel van een kleine pitch?
 2. Hoe komt een CT beeld tot stand?
 3. Wat is Spatiele resolutie CT?
 4. Wat is een Scanogram?
 5. Waardoor zijn de opgevangen signalen in de medische echografie veel ingewikkelder dan die bij sonar?
 6. Wat is spiraal CT?
 7. Wat is Spatiele informatie?
 8. Wat is ruimtelijke resolutie?
 9. Wat is Hu waarde?
 10. Waarom draagt een blootgesteld medewerker geen GM meter?
 11. Wie heeft de echo uitgevonden?

Wat is het belangrijkste nadeel van een kleine pitch?

Deze worden MPR's genoemd (MPR = multiple plane reconstruction). Wat is het belangrijkste nadeel van een kleine pitch? achter zogenaamd loodglas. en is afhankelijk van het onderzoek en de patiëntomvang.

Hoe komt een CT beeld tot stand?

In een CT-scanner roteert de röntgenbuis rond het lichaam van de patiënt en zendt een smalle stralenbundel uit. De tafel waarop de patiënt ligt, wordt tijdens de rotatie van de röntgenbuis continu verplaatst. Zo ontstaat een spiraalvormige acquisitie van data in een volume van het lichaam, de spiraal CT.

Wat is Spatiele resolutie CT?

Temporele en spatiële resolutie zijn twee maten om aan te geven hoe nauwkeurig een apparaat is in het meten van de hersenen. Hierbij is temporele resolutie een maat voor nauwkeurigheid in tijd, en spatiële resolutie voor nauwkeurigheid met betrekking tot locatie.

Wat is een Scanogram?

De regio die gescand wordt, wordt ingesteld op een topogram (of scanogram), een opname die tot stand komt door de patiënt door de gantry te verschuiven terwijl de röntgenbuis, gefixeerd in één positie, continu straalt. Hierbij verkrijgt men een overzichtsopname waarop men de te onderzoeken regio bepaalt.

Waardoor zijn de opgevangen signalen in de medische echografie veel ingewikkelder dan die bij sonar?

Bovendien worden de golven in het lichaam niet alleen teruggekaatst, maar een deel wordt ook van richting veranderd. Het opgevangen signaal is dus veel ingewikkelder dan dat bij de sonarapparatuur.

Wat is spiraal CT?

Een recente ontwikkeling is de Spiraal-CT-scan, die met een zeer snelle CT-scanner wordt gemaakt. Hierbij wordt niet plakje voor plakje gescand maar wordt een zogenaamde volumescan gemaakt in één doorlopende spiraalvormige beweging van de Röntgenbron.

Wat is Spatiele informatie?

Spatiale informatie is niet enkel wat we scherp zien (de fovea), maar omvat ons hele visuele veld. Voor de spatiale vaardigheid is het minder belangrijk om veel belang te hechten aan de fovea. De cellen hebben grote receptieve velden. Soms omslaan ze zelfs het hele visuele veld.

Wat is ruimtelijke resolutie?

In geografische bestanden, zoals luchtfoto's en satellietbeelden, wordt de ruimtelijke resolutie uitgedrukt als het aantal meters per pixel. ... De radiometrische resolutie komt overeen met het aantal grijswaarden tussen de minimale en maximale intensiteit van een band, of het aantal bits dat voor de opslag gebruikt wordt.

Wat is Hu waarde?

De CT-waarde of hounsfield waarde (HU) is een maat waarmee in de CT gewerkt wordt. Deze is direct afgeleid van de lineaire verzwakkingcoëfficiënt (μ) van een materiaal. Alle HU zijn gerelateerd aan de verzwakking van water. In de vorming van het uiteindelijke CT beeld worden grijswaarden aan de hand van de HU bepaald.

Waarom draagt een blootgesteld medewerker geen GM meter?

Dit proces duurt 10 msec, na deze korte tijd (de 'dode tijd') is de buis weer geschikt om een nieuw signaal te detecteren. Voor blootgestelde werkers in een ziekenhuis is de GM-buis niet geschikt. Zij dragen op het lichaam persoonsdosimeters (TLD-badge =Thermo-Luminescentie-Dosimeter).

Wie heeft de echo uitgevonden?

John Julian Wild wordt door velen beschouwd als de enige ontdekker van de echografie op weefsels. In 1949 publiceerde hij en werk waarin de bevindingen stonden over de uniedirectionele a-mode (zie fysica) echografie.