:

Wat als morning after pil te laat is?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat als morning after pil te laat is?
  2. Hoe duur is een plan B pil?
  3. Welke dag beginnen na stopweek?
  4. Kun je seks hebben na de morning after pil?
  5. Kan je onveilige seks hebben na morning after pil?

Wat als morning after pil te laat is?

Als het al langer dan 72 uur geleden is dat je onbeschermde seks had. De morning afterpil kun je dan niet meer gebruiken. Je kunt overleggen wat dan de beste keus is. De huisarts kan, bijvoorbeeld als noodanticonceptie, een koperhoudend spiraaltje plaatsen.

Hoe duur is een plan B pil?

De morning-afterpil is te koop bij een apotheek of drogist. Je hebt geen recept van de huisarts nodig. Voor de Norlevo betaal je ongeveer 15 euro. De Ella One kost ongeveer 20 euro.

Welke dag beginnen na stopweek?

Na de stopweek begin je weer met een nieuwe strip. Je begint op dezelfde dag als waarop je de vorige strip bent begonnen. Ook als je dan nog bloedverlies hebt.

Kun je seks hebben na de morning after pil?

Ja. Je mag seks hebben nadat je een morning-afterpil hebt genomen, maar je gebruikt best een barrièreanticonceptiemiddel (een condoom of pessarium) tot aan je volgende menstruatie.

Kan je onveilige seks hebben na morning after pil?

De morning-after pil biedt geen blijvende bescherming tegen zwangerschap. Als u onbeschermde seks heeft in de dagen en weken na het innemen van de morning-afterpil, loopt u het risico om zwanger te worden. Zorg ervoor dat u begint met het gebruik of het gebruik van anticonceptie hervat.