:

Hoe ouder hoe heftiger menstruatie?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe ouder hoe heftiger menstruatie?
 2. Wat te doen bij hevige PMS?
 3. Wat te doen bij ernstige menstruatie?
 4. Wat zijn risicofactoren voor het krijgen van PMS?
 5. Wat slikken bij PMS?
 6. Welke pil is het beste bij PMS?

Hoe ouder hoe heftiger menstruatie?

Door de ontregelde hormoonproductie kan de menstruatie ook langer duren dan normaal gesproken. Ook dit wordt veroorzaakt door de afnemende hoeveelheid progesteron in het lichaam die normaal gesproken de duur en intensiteit van de ongesteldheid controleert.

Wat te doen bij hevige PMS?

Als u er goed mee leert omgaan, kunnen de klachten minder worden. Gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen helpen meestal om u beter te voelen. Zorg dat u weinig stress heeft in de dagen dat u last heeft van PMS. Gesprekken met de praktijkondersteuner van de huisarts of met een psycholoog kunnen helpen.

Wat te doen bij ernstige menstruatie?

Klachten die te maken hebben met hevig menstrueel bloedverlies kunnen door onze gynaecologen op verschillende manieren worden behandeld:
 1. Medicijnen (zonder hormonen)
 2. Hormoontherapie (pil of spiraaltje)
 3. Verwijderen van de binnenkant van de baarmoeder.
 4. Verwijderen van een vleesboom of poliep.
 5. Verwijderen van de baarmoeder.

Wat zijn risicofactoren voor het krijgen van PMS?

Er zijn ook lichamelijke aandoeningen die kunnen verergeren voorafgaand aan de menstruatie, zoals epilepsie, migraine, diabetes, astma en allergieën. Het hormoon progesteron kan ook invloed hebben op deze aandoeningen. Ernstige pijn voorafgaand aan de menstruatie en tijdens de menstruatie is geen kenmerk van PMS.

Wat slikken bij PMS?

Bij PMS-klachten doe je er goed aan een vitamine B-complex te slikken. Vooral vitamine B6, B12 en foliumzuur kunnen je klachten aanzienlijk verminderen. Omdat de B-vitamine elkaar aanvullen kun je ze beter niet los slikken maar in een complex. De B-vitaminen kun je het beste om de dag innemen bij een grote maaltijd.

Welke pil is het beste bij PMS?

De 'pil' is het bekendste medicijn dat de eisprong onderdrukt. Bij een aantal vrouwen met pms die de pil gebruiken, verminderen de klachten. Welke pil werkt het best? Onlangs is wetenschappelijk aangetoond dat pillen die de stof drospirenon (Yasmin®, Yaz 24+4®) bevatten, pms-klachten verminderen.