:

Welk klimaat is het in Polen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Welk klimaat is het in Polen?
  2. Hoe warm is het in Polen in de zomer?
  3. Hoe is het weer in Polen in augustus?
  4. Wat is het warmste op de Noordpool?
  5. Hoe is het weer in september in Polen?

Welk klimaat is het in Polen?

In het westen en het noorden van Polen heerst een gematigd zeeklimaat door de invloed van Atlantische stromingen. In het oosten en zuiden is sprake van een landklimaat, met koude winters en warme zomers.

Hoe warm is het in Polen in de zomer?

De zomer begint in mei en duurt vier maanden. De dagtemperatuur ligt rond de 20°C. Juli is de warmste maand, de temperatuur stijgt in het hele land tot zo'n 22°C. Alleen aan de kust bij Koszalin blijft het iets koeler en op de bergtoppen is het gemiddeld zo'n 9°C. Het warmste gebied is het midden van Polen.

Hoe is het weer in Polen in augustus?

Het weer in augustus in Polen is minimaal 15°C graden en maximaal 25°C graden. Het is de perfecte temperatuur om Polen te ontdekken zonder het te warm of te koud te hebben. Je kunt ongeveer de helft van de maand augustus regen verwachten in Polen. We verwachten deze maand ongeveer 8 tot 15 dagen regen.

Wat is het warmste op de Noordpool?

Deze week werd het wel 38 graden in het noorden van Siberië. Dat is de hoogste temperatuur ooit gemeten op de noordpoolcirkel. Het gebied in Rusland heeft te maken met een hittegolf.

Hoe is het weer in september in Polen?

Polen heeft in september temperaturen tussen de 11°C graden en 19°C graden. Het is zeker iets milder in september, maar het is wel een goed idee om een extra laag kleding mee te nemen, voor het geval dat. Je kunt ongeveer de helft van de maand september regen verwachten in Polen.