:

Waar staat polikliniek voor?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Waar staat polikliniek voor?
 2. Wat gebeurt er op een polikliniek?
 3. Wat is het meervoud van poli?
 4. Wat heeft te maken met kliniek?
 5. Wat is het verschil tussen kliniek en polikliniek?
 6. Wat is een poliklinische afspraak?
 7. Wat doet een poli assistent?
 8. Waarom privekliniek?
 9. Wat is een poliklinische bevalling?
 10. Hoe ziet een dag er uit van een doktersassistente?
 11. Waarom Bergman kliniek?
 12. Wat is het verschil tussen een kliniek en ziekenhuis?

Waar staat polikliniek voor?

Poli -afk. van polikliniek, de afdeling van een ziekenhuis waar ambulante patiënten zonder opname behandeld worden.

Wat gebeurt er op een polikliniek?

Een polikliniek is een afdeling in een ziekenhuis waar mensen terechtkunnen voor een medische consultatie of kleine behandeling door een arts. Hierbij is geen opname in het ziekenhuis voorzien. De arts kan daarbij gebruikmaken van de uitgebreidere (technische en administratieve) voorzieningen van een ziekenhuis.

Wat is het meervoud van poli?

Wat is het meervoud van poli? Het meervoud van poli is 'poli's'.

Wat heeft te maken met kliniek?

[Fr. clinique, van Gr. klinikè (technè) = lett.: kunst het bed betreffend, van klinè = bed, van klinein = zich neerleggen] inrichting tot onderzoek en behandeling van zieken, vaak tevens gepaard met onderricht aan medische studenten; dit onderricht zelf; zie ook polikliniek.

Wat is het verschil tussen kliniek en polikliniek?

Een klinische revalidatie houdt in dat je in het revalidatiecentrum verblijft wanneer je de het traject volgt. Je verblijft blijft dus een x aantal weken in het revalidatiecentrum. Een poliklinische revalidatie houdt in dat je zelf op en neer komt naar het revalidatiecentrum.

Wat is een poliklinische afspraak?

De polikliniek is het gedeelte van het ziekenhuis waar artsen en specialistisch verpleegkundigen spreekuur houden. Als u het ziekenhuis bezoekt, hebt u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. De huisarts stuurt de verwijsbrief digitaal naar de poli en soms krijgt u de verwijsbrief zelf mee.

Wat doet een poli assistent?

Als polikliniekassistent begeleid je de patiënt naar de onderzoekskamer, waarbij je meteen ziet of de patiënt een verband heeft. Dit haal je er alvast van af, zodat de chirurg naar de wond kan kijken.

Waarom privekliniek?

Een belangrijk verschil is dat in een zelfstandig behandelcentrum altijd medisch specialisten werken. In een privékliniek kunnen ook alleen basisartsen en verpleegkundigen werken. Een privékliniek kan ook behandelingen uitvoeren die niet medisch noodzakelijk zijn. Denk aan een borstvergroting of een neuscorrectie.

Wat is een poliklinische bevalling?

Poliklinisch beval je in het ziekenhuis met je eigen verloskundige. Het is dan je eigen keuze om in het ziekenhuis te bevallen, zonder dat er een medische reden is. De gynaecoloog is niet bij de bevalling aanwezig.

Hoe ziet een dag er uit van een doktersassistente?

Hoe ziet een dagje doktersassistente eruit? Ontvangen van patiënten, afspraken maken, assisteren van de arts en uitleg geven aan patiënten.

Waarom Bergman kliniek?

Naast de uitstekende kwaliteitszorg staat bij de Bergman Clinics een cliëntvriendelijke benadering hoog in het vaandel. Door onze supergespecialiseerde, kleinschalige opzet kan het verplegend personeel u optimaal de aandacht geven. Hier vindt u nog de persoonlijke betrokkenheid die bij zorgverlening zo belangrijk is.

Wat is het verschil tussen een kliniek en ziekenhuis?

Klinieken zijn zoals gezegd dus vaak gespecialiseerd in een of enkele vakgebieden. In veel gevallen is een kliniek minimaal een volwaardig alternatief voor het gewone ziekenhuis. Het grote verschil is wel dat gewone ziekenhuizen over veel meer voorzieningen beschikken, bijvoorbeeld een intensive care.