:

Hoe van FM naar DAB +?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe van FM naar DAB +?
  2. Hoe ontvang ik FM-radio?
  3. Kan ik nog radio luisteren in de auto?
  4. Hoe sluit je een digitale radio-ontvanger aan?
  5. Hoe luisteren Ik digitale radio?
  6. Hoe kan ik radio 5 ontvangen?

Hoe van FM naar DAB +?

Bij externe ontvangers is het simpel om DAB+ toe te voegen. De modules zijn doorgaans compact en je sluit hem bijvoorbeeld aan de AUX-ingang aan. Ook zijn er modules die je via USB of bluetooth koppelt. Zo maak je bestaande cd-receivers, stereo's, FM-radio's of smartphones geschikt voor DAB+.

Hoe ontvang ik FM-radio?

Analoge radio ontvangen met een FM-antenne De enige manier om dit analoge radiosignaal nog te kunnen ontvangen op uw Hi-Fi stereo-installatie, receiver of losse tuner is via de lucht. Hiervoor heeft u een FM Dipool antenne nodig.

Kan ik nog radio luisteren in de auto?

FM Radio uitzendingen die u via een antenne aansluiting ontvangt, blijft de komende jaren nog gewoon actief. Dus met uw portable radio of in de auto kunt u gewoon radio blijven luisteren. Wilt u thuis FM Radio blijven beluisteren, dan moet u net als vroeger een FM antenne op dak plaatsen!

Hoe sluit je een digitale radio-ontvanger aan?

Schakel uw stereosysteem in en kies de bron (AUX / LINE IN / EXT) waarop de digitale radio-ontvanger is aangesloten. Of schakel uw actieve luidsprekers in. Sluit de stroomkabel eerst aan op de digitale radio-ontvanger en dan op het stopcontact. De digitale-radio-ontvanger wordt automatisch ingeschakeld.

Hoe luisteren Ik digitale radio?

Je kunt radio luisteren via de kabel, de ether en via internet. Voor mobiele ontvangst of ontvangst waar niet direct een kabelaansluiting of internet beschikbaar is, heb je ontvangst van etherzenders nodig. De analoge ether FM wordt op termijn opgevolgd door het Digital Audio Broadcasting+.

Hoe kan ik radio 5 ontvangen?

NPO Radio 5 heeft geen FM-(ether)frequentie. Op een FM-radio met antenne zijn we dus niet te ontvangen. Maar er zijn tal van andere mogelijkheden, zowel thuis als onderweg, om toch te luisteren! Denk aan DAB+, internet en satelliet.