:

Wat is het verhaal achter Pinokkio?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is het verhaal achter Pinokkio?
  2. Hoe heet het wijze vriendje van Pinokkio?
  3. Wat is de boodschap achter Doornroosje?
  4. Wat zijn sprookjes eigenlijk?
  5. Wat voor een pop was Pinokkio?
  6. Hoe eindigt Pinokkio?
  7. Hoe heet de kat van Gepetto?
  8. Hoe heet de vis van Gepetto?

Wat is het verhaal achter Pinokkio?

In de Disneyfilm maakt Geppetto, die altijd al een zoon wilde, een houten pop: Pinokkio. Een blauwe fee brengt vervolgens de pop tot leven, vertelt hem dat hij een echte jongen kan worden als hij zichzelf bewijst als moedig, eerlijk en onbaatzuchtig en benoemt Japie Krekel tot zijn geweten.

Hoe heet het wijze vriendje van Pinokkio?

Ondanks de waarschuwingen van zijn wijze vriendje Japie Krekel raakt Pinokkio verstrikt in de ene grappige maar onmogelijke situatie na de andere.

Wat is de boodschap achter Doornroosje?

Een goede fee (hoewel ze de betovering niet ongedaan kon maken) veranderde de toverspreuk zodanig dat de prinses niet zou sterven maar honderd jaar zou slapen, totdat zij zou ontwaken door een kus van een prins.

Wat zijn sprookjes eigenlijk?

Een sprookje is in oorsprong een mondeling overgeleverd volksverhaal waarin vaak magie een rol speelt en een beroep wordt gedaan op de fantasie van de lezer of luisteraar.

Wat voor een pop was Pinokkio?

Hier is hij er getuige van hoe de speelgoedmaker Geppetto een houten pop maakt die hij Pinokkio noemt. Voordat Geppetto die nacht naar bed gaat, wenst hij dat zijn creatie een echte jongen zou zijn. Die nacht wordt Geppetto's huis bezocht door een fee.

Hoe eindigt Pinokkio?

Het verhaal eindigt met Pinokkio die voor de oude Gepetto en de Blauwe Fee die inmiddels ziek geworden is, zorgt. Als dank betovert ze Pinokkio om tot een levensechte jongen van vlees en bloed.

Hoe heet de kat van Gepetto?

Figaro speelt een hoofdrol in zeven korte tekenfilms met Pluto en Minnie Mouse, maar trad voor 't eerst op in de tekenfilm Pinokkio uit 1940. Als Figaro ziet hoe veel aandacht poppenmaker Geppetto aan Pinokkio geeft, is hij behoorlijk jaloers.

Hoe heet de vis van Gepetto?

Een duif (waarschijnlijk de Blauwe Fee in vermomming) brengt Pinokkio een brief, waarin staat dat Geppetto de zee is opgegaan om Pinokkio te zoeken maar verslonden is door de walvis Monstro.