:

Hoeveel vrouwen kiezen voor borstreconstructie?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel vrouwen kiezen voor borstreconstructie?
  2. Waarom plastisch chirurg worden?
  3. Wat als de snijranden niet schoon zijn?
  4. Wat is het gevaar van plastische chirurgie?
  5. Welk niveau heb je nodig voor plastisch chirurg?
  6. Wat zijn micrometastasen?
  7. Hoe lang duurt opleiding tot plastisch chirurg?
  8. Wat doe je als je plastisch chirurg bent?

Hoeveel vrouwen kiezen voor borstreconstructie?

90% van de vrouwen zou opnieuw kiezen voor een borstreconstructie.

Waarom plastisch chirurg worden?

Als plastisch chirurg heb jij de expertise om de vorm en functie van lichaamsdelen operatief te herstellen. In dit hoogtechnologische vakgebied heb jij te maken met het gehele lichaam. Je doet reconstructies, plastische ingrepen, esthetische ingrepen en handchirurgie. Je moet creatief en handvaardig zijn.

Wat als de snijranden niet schoon zijn?

Als de snijranden niet schoon zijn kan er een tweede operatie nodig zijn of extra bestralingen om de achtergebleven tumorcellen te doden. Afgenomen weefsel wordt in een laboratorium onderzocht door een patholoog. De patholoog bekijkt het weefsel onder een microscoop en geeft de uitslag door aan uw arts.

Wat is het gevaar van plastische chirurgie?

Het kan bijvoorbeeld gaan lekken, van vorm veranderen of een afstotingsreactie van uw lichaam veroorzaken. Hoewel ernstige complicaties betrekkelijk zeldzaam zijn, is dan wel vaak een aanvullende operatie nodig. Vraag daarom ook altijd na met welke implantaten de kliniek of plastisch chirurg werkt.

Welk niveau heb je nodig voor plastisch chirurg?

Om plastisch chirurg te worden, moet u eerst het artsexamen met goed gevolg hebben afgelegd. Hierna kunt u zich specialiseren in de plastische chirurgie, gedurende zes jaar. De opleiding is ingedeeld in een tweejarige vooropleiding heelkunde en een vierjarige vervolgopleiding plastische chirurgie.

Wat zijn micrometastasen?

Kankercellen die zich uitgezaaid hebben van hun oorspronkelijke plaats (primaire haard) naar andere delen van het lichaam en dit in dergelijke kleine hoeveelheden dat het onmogelijk is om ze op te sporen met screeningstesten of diagnostische testen.

Hoe lang duurt opleiding tot plastisch chirurg?

De opleiding tot plastisch chirurg duurt zes jaar. De eerste twee jaar volg je de vooropleiding algemene heelkunde.

Wat doe je als je plastisch chirurg bent?

Als plastisch chirurg zorg je ervoor dat de vorm en de functie van lichaamsdelen bij afwijkingen of onvrede worden hersteld. Je opereert mensen die handafwijkingen hebben, aangeboren afwijkingen hebben, verminkt zijn of iets aan hun uiterlijk willen laten veranderen.