:

Wat is een fistel in het oor?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat is een fistel in het oor?
 2. Wat is pre-Auriculaire?
 3. Hoe heet het gat in je oor?
 4. Hoe weet ik of ik een gaatje in mijn trommelvlies heb?
 5. Hoe weet ik of er een gat in mijn trommelvlies zit?
 6. Hoe ontstaat een Bijoortje?
 7. Is cholesteatoom kwaadaardig?
 8. Is een gaatje in je trommelvlies erg?
 9. Kan een gaatje in het trommelvlies herstellen?

Wat is een fistel in het oor?

Een pre-auriculaire fistel is een klein gaatje vlak voor het oor. Soms zit er een gaatje aan beide kanten. Het is een aangeboren afwijking en komt bij meer mensen voor. Bij klachten kan het gaatje met een operatie worden verwijderd.

Wat is pre-Auriculaire?

Pre-auriculaire (vóór het oor gelegen) cysten (holtes gevuld met vocht) en fistels (onnatuurlijk kanaaltje tussen een lichaamsholte en de huid) worden veroorzaakt door een lichte stoornis in de embryonale ontwikkeling. Meestal is er slechts sprake van een onnatuurlijke opening voor het oor.

Hoe heet het gat in je oor?

In het oor zit een dun vlies tussen het middenoor en de externe gehoorgang: het trommelvlies. Het trommelvlies geeft geluiden door en houdt lucht en vloeistoffen tegen. Bij een gaatje in het trommelvlies kunnen vocht, bacteriën en virussen wel het middenoor in.

Hoe weet ik of ik een gaatje in mijn trommelvlies heb?

Het trommelvlies van een oor kan scheuren door bijvoorbeeld een middenoorontsteking of een klap op het oor. Het kan pijn doen als uw trommelvlies scheurt. Daarna merkt u er meestal niets van. U kunt ook last hebben van minder horen, een loopoor, oorsuizen of duizeligheid.

Hoe weet ik of er een gat in mijn trommelvlies zit?

Wat merk ik als ik een gescheurd trommelvlies heb?
 • oorpijn. De pijn gaat meestal snel over. ...
 • minder horen. Bij een kleine scheur blijft u meestal gewoon horen.
 • vocht uit uw oor. Het kan helder vocht, pus of bloederig vocht zijn.
 • een fluitende toon in uw oor (oorsuizen) ...
 • duizeligheid.

Hoe ontstaat een Bijoortje?

Een bijoortje is het gevolg van een ontwikkelingsstoornis tijdens de zwangerschap en is dus al bij de geboorte aanwezig. Aangezien de oorschelp wordt gevormd uit de eerste kieuwboog van een embryo, worden deze afwijkingen het eerste kieuwboog syndroom genoemd.

Is cholesteatoom kwaadaardig?

Doordat het rotsbeen aan de binnenzijde van het lichaam zit, kunnen de versleten huidschilfers het lichaam niet verlaten. Cholesteatoom is een goedaardige ziekte, die zich vervelend kan gedragen, maar niet kwaadaardig is.

Is een gaatje in je trommelvlies erg?

In het oor zit een dun vlies tussen het middenoor en de externe gehoorgang: het trommelvlies. Het trommelvlies geeft geluiden door en houdt lucht en vloeistoffen tegen. Bij een gaatje in het trommelvlies kunnen vocht, bacteriën en virussen wel het middenoor in. Daardoor kunnen infecties ontstaan.

Kan een gaatje in het trommelvlies herstellen?

Een myringoplastiek is een operatie voor het dichtmaken van een gaatje in het trommelvlies. De arts haalt voor het herstellen van het trommelvlies een klein stukje fascie achter het oor weg. Dit is bekleding van een spier en wordt als transplantaat gebruikt om het gaatje dicht te maken.