:

Waarom gunnen op Waarde?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Waarom gunnen op Waarde?
  2. Waarom BPKV?
  3. Hoe prijs je iets aan?
  4. Wat is een BVP aanbesteding?
  5. Waarom EMVI?

Waarom gunnen op Waarde?

Het 'Gunnen op Waarde' legt verband tussen kwaliteit en prijs door te werken met fictieve kortingen. Deze kortingen zijn financiƫle vertalingen van vooraf aangegeven kwaliteitsaspecten. De opdrachtgever geeft aan wat kwaliteit hem waard is en brengt de prestatie van de aanbieder in mindering op de aanbiedingssom.

Waarom BPKV?

Het toepassen van BPKV is een gunningsmethode om extra kwaliteit te honoreren. U bepaalt wat de door u verlangde minimumkwaliteit is en legt die vast in harde minimumeisen. Daarnaast legt u uw kwaliteits- en/of prestatiewensen vast in BPKV-criteria.

Hoe prijs je iets aan?

De prijsperceptie is niet alleen korter, maar ook goedkoper. Hoe meer tekens er staan hoe meer inspanning ons brein moet doen om de prijs te verwerken. En hoe groter de inspanning van ons brein, hoe groter ook de prijsperceptie. Ook hier geldt: draai het principe om als je dat beter uitkomt.

Wat is een BVP aanbesteding?

Best Value Procurement(BVP) of Prestatie-inkoop is een inkoopmethodiek waarbij de inschrijvingen worden gewaardeerd volgens het principe dat de meeste waarde moet worden verkregen voor de laagste prijs.

Waarom EMVI?

Het voordeel van EMVI is dat er niet alleen aandacht wordt gegeven aan de prijs, maar ook aan de kwaliteit, waardoor voor een werk, levering van een product of dienst de beste prijs-kwaliteitsverhouding kan worden behaald.