:

Wat betekent iemand die snel rijdt?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat betekent iemand die snel rijdt?
  2. Wat is de betekenis van onmiddellijk?
  3. Wat is een ander woord voor snel?
  4. Hoe spel je onmiddellijk?
  5. Is gauw spreektaal?
  6. Is onmiddellijk een bijwoord?
  7. Is het spellingsfout of spellingsfout?
  8. Wat is een ander woord voor cliché?
  9. Is gauw goed Nederlands?

Wat betekent iemand die snel rijdt?

Coureur = ... rijder 6) hardrijder 7) Motorrenner 8) Racer 9) Racer op een motor 10) Renner 11) Rijder 12) Rijwielhardrijder 13) Sportbeoefenaar 14) Sportman 15) Wielrenner...

Wat is de betekenis van onmiddellijk?

Onmiddellijk bestaat uit on- en middellijk. Middellijk betekende 'via een middel', oftewel 'indirect', en bestaat uit het grondwoord middel en het achtervoegsel -lijk. Onmiddellijk betekent dus eigenlijk 'zonder bemiddeling, rechtstreeks' en vandaar: 'meteen, direct'.

Wat is een ander woord voor snel?

snel (bn): als de bliksem, direct, fast, gauw, gezwind, haastig, hard, ijlings, jachtig, presto, rad, rap, ras, rats, scheetsgewijs, schielijk, spoedig, vlot, vluchtig, vlug, wakker. snel (bn): bevallig, bijdehand, gaaf, handig, knap, mooi, vaardig, verstandig.

Hoe spel je onmiddellijk?

De correcte spelling is onmiddellijk. Onmiddellijk wordt met twee l'en geschreven omdat het een afleiding is van het woord middel, dat op een l eindigt, met het achtervoegsel -lijk, dat met een l begint.

Is gauw spreektaal?

In de spreektaal worden alleen de vier eerste gebruikt. Gauw is hetzelfde als spoedig, doch minder deftig.

Is onmiddellijk een bijwoord?

onmiddellijk - bijvoeglijk naamwoord, bijwoord uitspraak: on-mid-del-lijk 1. waar niets tussen zit ♢ hij woont in de onmiddellijke omgeving van het vliegveld 1.

Is het spellingsfout of spellingsfout?

Spelfout, spellingfout en spellingsfout zijn alle drie correct. Een spelfout is een 'fout tegen de regels van het spellen'. Een spelling(s)fout is een 'fout tegen de regels van de spelling', wat op hetzelfde neerkomt.

Wat is een ander woord voor cliché?

Een cliché is een veelgebruikte en daardoor afgesleten uitdrukking, zegswijze, beeldspraak of vergelijking. Een ander woord ervoor is ook wel: gemeenplaats.

Is gauw goed Nederlands?

Het woord gauw staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie.