:

Wat is het tegenovergestelde van fanatiek?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Wat is het tegenovergestelde van fanatiek?
 2. Wat is het tegenovergestelde van geweldige prestatie?
 3. Wat is het antoniem van Nobel?
 4. Wat is het tegenovergestelde van amuseren?
 5. Hoe noem je iemand die fanatiek is?
 6. Wat is het tegengestelde van geweldig?
 7. Wat betekent het woord veinzen?
 8. Wat is een voorbeeld van amuseren?
 9. Wat is overhalen?
 10. Waar komt fanatisme vandaan?
 11. Wat is de betekenis van gedrevenheid?
 12. Wat is de betekenis van fanatiek?

Wat is het tegenovergestelde van fanatiek?

Synoniemen van het woord gedreven zijn: bevlogen, bezield, enthousiast, fanatiek en gemotiveerd. Het tegenovergestelde van gedreven is onbezield, ongeïnteresseerd en ontzield.

Wat is het tegenovergestelde van geweldige prestatie?

in de lijst met antoniemen (woorden met een tegengestelde betekenis): prestatie ≠ wanprestatie.

Wat is het antoniem van Nobel?

Antoniemen van "nobel": min.

Wat is het tegenovergestelde van amuseren?

De betekenis van 'amuseren' is 'vermaken', 'entertainen' of 'aangenaam bezighouden'. Het tegenovergestelde van 'je amuseren', is 'je vervelen'.

Hoe noem je iemand die fanatiek is?

fanaat = ... iemand die fanatiek iets doet Voorbeeld: `Hij sport elke d...... Fanaat = 1) Bezetee 2) Bezeten persoon 3) Bezetene 4) Doordrijver 5) Dweepziek 6) Dweepzieke enthousiasteling 7) Dweepzuchtig persoon 8) Dweper 9) Fanaticus 10) fanatiek 11) fanatiekeling 12) Fel voorstander 13) Felle aanhanger 14) Fr...

Wat is het tegengestelde van geweldig?

Een antoniem van gewelddadig is geweldloos.

Wat betekent het woord veinzen?

veinzen - Werkwoord 1. (inerg) zich onecht voordoen, iemand in de waan trachten te brengen ♢ Hij veinsde er niets mee te maken te hebben, ook al was hij de voornaamste boosdoener.

Wat is een voorbeeld van amuseren?

amuseren - Werkwoord 1. (ov) op aangename wijze een indruk op iemand maken, iemand doen (glim)lachen ♢ De kinderen werden geamuseerd door het optreden van een komiek.

Wat is overhalen?

Iemand overhalen betekent 'iemand overtuigen, overreden (om iets te doen)'. Overhalen kan in de standaardtaal in het hele taalgebied gebruikt worden als scheidbaar samengesteld werkwoord.

Waar komt fanatisme vandaan?

Lat. fanaticus = door een godheid gedreven, bezeten, v. fanum = heiligdom) is een felle hartstochtelijke ijver voor iets, gepaard met onverdraagzaamheid jegens andersdenkenden. De Romeinen gebruikten het woord onder andere voor de Galli, de in extase tot excessen vervallende priesters van Cybele.

Wat is de betekenis van gedrevenheid?

gedrevenheid - Zelfstandignaamwoord 1. ergens veel energie en aandacht aan kunnen en willen geven ♢ De proloog begint heftig, als een actiefilm.

Wat is de betekenis van fanatiek?

fanatiek - bijvoeglijk naamwoord uitspraak: fa-na-tiek 1. overdreven enthousiast ♢ ik heb fanatiek getraind voor de marathon 2. met een enorme inzet en liefde voor een bepaalde zaak ♢ hij is een...