:

Wat is de beste premium benzine?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is de beste premium benzine?
  2. Wat is excellent benzine?
  3. Is euro 98 beter voor de motor?
  4. Welke benzine is het beste E5 of E10?
  5. Welke premium diesel is de beste?
  6. Wat is Excellium benzine?

Wat is de beste premium benzine?

Superbenzine (Euro 98) heeft een hoger octaangetal dan gewone (Euro 95), wat betekent dat de motor met deze brandstof beter onder zwaardere omstandigheden kan presteren (door minder snel ongewenst te ontbranden onder druk).

Wat is excellent benzine?

brandstof excellent. Hoogtechnologische loodvrije benzine ontwikkeld voor Dijktank. Geschikt voor alle benzinevoertuigen. Bestaande uit loodvrije Euro95 en een cocktail van specifieke additieven ontwikkeld door onze research centra.

Is euro 98 beter voor de motor?

Sommige mensen denken dat hun auto beter presteert als ze voor euro 98 kiezen, maar dat is een hardnekkige mythe. Je leest het goed: euro 98 tanken is niet noodzakelijk beter voor je motor. Als je motor gemaakt is om op euro 95 te functioneren, dan garandeert alleen euro 95 optimale prestaties.

Welke benzine is het beste E5 of E10?

Omdat ethanol een lagere energiedichtheid heeft dan pure benzine, bevat ook E10-benzine iets minder energie per liter dan de oude Euro 95 of huidige E5-benzine. In de praktijk betekent dit dat je circa 2,5 tot 5 procent hoger verbruik zult hebben met E10-benzine.

Welke premium diesel is de beste?

Soms wordt een diesel echter wat minder intensief ingezet, met name voor wat kortere ritjes en dan is de premium versie bij de bekende merken een betere optie. Dan moet je denken aan o.a. de Shelll V-power, BP Ultimate en Total Excellium.

Wat is Excellium benzine?

Excellium 98 voorkomt tot 93% (1) van de vuilafzetting op de inlaatkleppen van benzinemotoren met indirecte injectie. Excellium 98 zuivert bestaande vervuiling op deze inlaatkleppen en vermindert vervuiling tot 90% (2).