Waarom niet te veel rijstwafels eten?
popularafragor.com
Inhoudsopgave:
- Waarom niet te veel rijstwafels eten?
- Hoe slecht zijn rijstwafels?
- Wat is gezonder rijstwafel of brood?
- Is rijstwafel een dikmaker?
- Hoe gezond zijn rijstwafel?
- Wat is beter rijstwafel of cracker?
- Wat is het beste om te lunchen?
Waarom niet te veel rijstwafels eten?
Een
rijstwafel als verantwoord tussendoortje voor je peuter.
Veel ouders doen het, maar het is minder gezond dan je denkt. In
rijstwafels of andere rijstproducten kan namelijk de giftige stof arseen zitten, die in hoge dosering gevaarlijk is.
Hoe slecht zijn rijstwafels?
Rijst bevat 78% koolhydraat (zetmeel) zodat een
rijstwafel ongeveer 4,6 gram koolhydraten bevat en 21 kcal levert. Een
rijstwafel is geen voedingsproduct, maar een krokant neutraal snoepje dat niet schadelijk is en geen bijdrage levert aan het voedselpatroon.
Wat is gezonder rijstwafel of brood?
Vervang je bijvoorbeeld 2 sneden volkorenbrood (160 kcal) door 3
rijstwafels (80 kcal), dan bespaar je de helft aan calorieën.
Rijstwafels bevatten echter niet alleen minder calorieën, maar ook veel minder voedingsstoffen dan
brood. Twee belangrijke verschillen zijn de hoeveelheid jodium en de hoeveelheid vezels.
Is rijstwafel een dikmaker?
Je denkt misschien dat je gezond aan het snacken bent, maar dat kan nog vies tegen vallen. Sushi, mueslirepen en zelfs
rijstwafels kunnen stiekeme
dikmakers zijn. Ze geven je in eerste instantie veel energie, maar snel daarna zak je als een pudding in elkaar en word je weer hongerig.
Hoe gezond zijn rijstwafel?
Een
rijstwafel is een goede bron van vezels. Ook bevat een
rijstwafel ondanks
zijn vederlichte gewicht, relatief veel kalium en magnesium. Zeker als je de wafel belegt met
gezonde ingrediënten als een groentespread of een ongezoete notenpasta, heb je een
gezonde snack in handen.
Wat is beter rijstwafel of cracker?
Een
cracker bevat, in tegenstelling tot de
rijstwafel, veel meer nuttige voedingsstoffen, mits je voor een volkoren variant gaat. Want ook voor naturel
crackers (vaak gemaakt van tarwemeel of bloem) geldt, dat ze weinig vezels bevatten.
Wat is het beste om te lunchen?
Adviezen voor een gezonde lunch- Een gezonde lunch levert 350-550 kcal en bevat minimaal 75 gram groente.
- Kies voor bruin of volkorenbrood of andere volkoren graanproducten, aardappelen en/of peulvruchten.
- Besmeer je brood met halvarine of zachte margarine uit een kuipje.