:

Wat is puristisch?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat is puristisch?
  2. Wat betekent Doffo?
  3. Wat is purisme Nederlands?
  4. Wat is puur natuur?
  5. Wat is Tranki?
  6. Wat is een Goon straattaal?
  7. Wat doen puristen?

Wat is puristisch?

Het begrip purisme heeft 4 verschillende betekenissen: 1) streven naar taalzuivering. streven om de taal zuiver te houden van elementen, vooral woorden, die uit een andere taal komen. 2) kunststroming die zuivering van vorm nastreeft.

Wat betekent Doffo?

Niettegenstaande = 1) Desalniettemin 2) Desondanks 3) Evengoed 4) Hoewel 5) Hoezeer ook 6) In weerwil van 7) Ofschoon 8) Onaangezien 9) Ondanks 10) ondertussen 11) Ongeacht 12) Spijts 13) Toch 14) Toch smakelijk 15) Trots 16) Voorzetsel... Pablo Doffo = ...

Wat is purisme Nederlands?

Taalzuivering of purisme noemt men de poging om een taal te "zuiveren" van alle woorden die oorspronkelijk niet tot deze taal behoorden. Barbarismen en leenwoorden moeten volgens puristen uit de taal geweerd worden.

Wat is puur natuur?

Puur natuur was een Nederlands televisieprogramma rond de natuur dat van 1980 tot en met 1983 door de VPRO op de zondagavond werd uitgezonden. De presentator was IJf Blokker. Vanaf 1982 presenteerde n [..]

Wat is Tranki?

Spaanse afkorting voor chill, rustig. Voorbeelden: Maat, doe ff tranqi, er is drank genoeg!

Wat is een Goon straattaal?

(straattaal) lid van een criminele bende; gewelddadige gangster; oorspr. een bendelid dat zich tracht omhoog te werken in de hiërarchie.

Wat doen puristen?

Purisme = het streven naar zuiverheid. purist, Puritein = iemand die dat doet. In religieuze betekenis: proberen zo zuiver mogelijk volgens de leer van het betreffende geloof te leven.