:

Hoe noem je iemand die bij de reclassering werkt?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe noem je iemand die bij de reclassering werkt?
  2. Wat vraagt reclassering?
  3. Is reclassering een maatregel?
  4. Wat is 3RO?
  5. Hoeveel mensen werken bij reclassering?

Hoe noem je iemand die bij de reclassering werkt?

Een reclasseringswerker (ook wel reclasseringswerker diagnose en advies) is iemand die werkt voor Reclassering Nederland (doorgaans 'de reclassering' genoemd).

Wat vraagt reclassering?

Een omschrijving van uw persoonlijke situatie. Het professionele oordeel van de reclasseringswerker over uw zaak. Een inschatting van de kans dat u opnieuw een strafbaar feit pleegt. Een advies over wat nodig is om te voorkomen dat u opnieuw een strafbaar feit pleegt.

Is reclassering een maatregel?

Het is een maatregel die een rechter, naast een gevangenisstraf, kan opleggen als u een ernstige psychische stoornis heeft. Doel van een tbs is om de samenleving te beschermen en uw psychische stoornis te behandelen.

Wat is 3RO?

Reclassering in beeld is een productie van de drie reclasseringsorganisaties (3RO): Reclassering Nederland (RN), de Stichting Verslavingsreclassering GGZ (SVG) en het Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering.

Hoeveel mensen werken bij reclassering?

Reclassering Nederland is een onafhankelijke stichting met vestigingen in vijf regio's die worden aangestuurd door vijf regiodirecteuren. Zo'n 2000 medewerkers zetten zich dagelijks in voor een veiligere samenleving. Ons landelijk kantoor is gevestigd in Utrecht.