:

Waar is quercetin goed voor?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Waar is quercetin goed voor?
  2. Is quercetine gezond?
  3. Wat zit er in quercetine?
  4. Hoelang quercetine gebruiken?
  5. Wat is de werking van resveratrol?
  6. Welk tijdstip resveratrol innemen?

Waar is quercetin goed voor?

Quercetine is een antioxidant in groenten en fruit. Quercetine remt ontstekingen, werkt bij overgevoeligheid en bij auto-immuunziektes, verbetert de immuniteit en zorgt voor een afname van longinfecties. Als zogenoemd zinkionofoor verbetert quercetine de opname van zink en glutathion17, 9.

Is quercetine gezond?

Net zoals vitamine C is quercetine belangrijk voor ons immuunsysteem. Daarnaast werkt quercetine synergetisch met vitamine C. Tot slot, is quercetine een belangrijk antioxidant en het is verstandig deze tezamen met andere belangrijke antioxidanten stoffen dagelijks voldoende binnen te krijgen.

Wat zit er in quercetine?

Quercetine is een antioxidant en behoort tot de flavonoïden. Deze stof wordt verondersteld een van de meest actieve ingrediënten van knoflook te zijn (zie ook 'Knoflook' in deze toepassing) en is verder ook aanwezig in kappertjes, koolsoorten, bessen, druiven, sperziebonen, thee, (rode) ui en appel.

Hoelang quercetine gebruiken?

De in studies gebruikte doseringen (tot 1000 mg/dag) zijn veilig, ook bij langdurig gebruik, en hebben geen significante bijwerkingen. Doseringen van 1500 mg/dag (gedurende 84 dagen) en 5000 mg/dag (gedurende 4 weken) hadden ook geen negatieve bijwerkingen en werden goed verdragen.

Wat is de werking van resveratrol?

Resveratrol is een voedingsmiddel en antioxidant dat voorkomt in diverse plantensoorten. Resveratrol heeft volgens Van der Voort een drievoudige werking: Het kan de hoeveelheid leptine in je bloed verlagen. Het is een antioxidant, wat volgens verschillende studies een gunstig effect heeft op de gezondheid.

Welk tijdstip resveratrol innemen?

De adviesdosering is 1 à 2 capsules per dag, tenzij anders voorgeschreven door uw therapeut. Resveratrol innemen met een vetrijke maaltijd kan de opname van resveratrol remmen. Bij mensen werd geen toxiciteit gemeld na gebruik van resveratrol uit supplementen in doses van 4000 mg per dag gedurende 2 weken.