:

Heeft roken invloed op je erectie?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Heeft roken invloed op je erectie?
  2. Is impotentie door roken omkeerbaar?
  3. Is het erg om soms te roken?
  4. Waarom stinkt een sigaret?
  5. Wat kan je doen om erectieproblemen te voorkomen?

Heeft roken invloed op je erectie?

Roken zorgt voor een vernauwing van de bloedvaten. Hierdoor kan er minder bloed naar de penis stromen. Het is dan lastiger om een erectie te krijgen of te houden. In het ergste geval kunnen de aderen dichtslibben en kan zelfs volledige impotentie ontstaan.

Is impotentie door roken omkeerbaar?

In de geslachtsdelen zitten bloedvaten die door roken verstopt kunnen raken. Impotentie komt daardoor bij rokende mannen vaker voor. Ook het zaad van rokende mannen is van mindere kwaliteit. Als je stopt met roken verbetert dit weer.

Is het erg om soms te roken?

Volgens de verslavingsarts is ook af en toe roken heel slecht voor de gezondheid. Zo is uit onderzoek gebleken dat mensen die zo nu en dan een sigaret opsteken, nog altijd gemiddeld vijf jaar eerder doodgaan dan niet-rokers.

Waarom stinkt een sigaret?

Teer en nicotine zijn chemicaliën die vrijkomen in de mondholte tijdens het roken. De nicotinedeeltjes raken verstrikt tussen de tanden, tongslijmvlies en tandvlees. Ze geven bacteriën de ruimte zich te ontwikkelen, waardoor een typische 'rokersadem' ontstaat.

Wat kan je doen om erectieproblemen te voorkomen?

Zorg voor genoeg seksuele prikkels. Elkaar masseren en strelen kan helpen. U kunt erectie-pillen of andere hulpmiddelen proberen. Bespreek dit met uw huisarts.