:

Waarom gedemineraliseerd water in accu?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Waarom gedemineraliseerd water in accu?
  2. Hoe weet je of de dynamo kapot is?
  3. Waarmee moet een batterij regelmatig bijgevuld worden?
  4. Hoe lang doe je met een accu?
  5. Wat gebeurt er als je startkabels verkeerd aansluit?

Waarom gedemineraliseerd water in accu?

Het bijvullen mag nooit gebeuren met een vloeistof waarin zouten zijn opgelost en andere verontreinigen in zitten zoals bij leidingwater het geval is. Dit water verstoort het laad- ontlaad proces en veroorzaakt kortsluiting. Om deze reden wordt daarom alleen gedestilleerd water of gedemineraliseerd water gebruikt.

Hoe weet je of de dynamo kapot is?

Hoe zwaarder de dynamo wordt belast, des te eerder hij het bijltje erbij neergooit. Verschijnt er tijdens het rijden een rood acculampje op het dashboard, brandt je verlichting zwak of werken ruitenwissers trager? Dan kan een kapotte dynamo de boosdoener zijn.

Waarmee moet een batterij regelmatig bijgevuld worden?

Wanneer je een drooggeladen accu bezit, is het zeer belangrijk deze vóór gebruik eenmalig te vullen met accuzuur. Nadien hoef je de accu niet meer bij te vullen met zuur. Een niet-onderhoudsvrije accu moet af en toe worden bijgevuld met demiwater, ook wel bekend als accuwater.

Hoe lang doe je met een accu?

Een accu gaat zo'n drie tot zes jaar mee. Hoelang precies is sterk afhankelijk van het gebruik van de auto. Rij je alleen maar korte ritjes? Dan heeft de accu veel meer te lijden; hij moet regelmatig stroom leveren om te starten en krijgt de kans niet om volledig opgeladen te worden.

Wat gebeurt er als je startkabels verkeerd aansluit?

De geadviseerde volgorde van aansluiten van startkabels is vooral ter voorkoming van kortsluiting. Als eerst de twee polen op de goeie accu worden aangesloten, kan er kortsluiting ontstaan als de twee andere accuklemmen elkaar raken.