:

Wat betekent Pareidolia?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Wat betekent Pareidolia?
  2. Wat zit er in een slaghoedje?
  3. Waar zijn patronen van gemaakt?
  4. Hoe werkt kruit?
  5. Hoe herkennen we gezichten?
  6. Hoe worden trekken en velden in een loop gemaakt?

Wat betekent Pareidolia?

Als je de neiging hebt om gezichten te zien in levenloze voorwerpen zoals het fronsende gezicht van een huis, een verraste bowlingbal of een grijnzende appel, dan ben je niet de enige. Dit fenomeen wordt ook wel 'pareidolie' genoemd.

Wat zit er in een slaghoedje?

Bij centraalvuurpatronen is een slaghoedje een metalen dopje (hoedje) achterin de patroon, waarin zich een initiator, een schokgevoelig explosief, zoals slagsas, lood(II)azide of kwikfulminaat, bevindt. De slag van de slagpin doet de initiator ontbranden, wat het ontbranden van het kruit in de patroon tot gevolg heeft.

Waar zijn patronen van gemaakt?

Tegenwoordig is de kogel van standaardpatronen gemaakt van lood (meestal is dit hardlood, een legering van lood en antimoon) en onderdeel van een patroon, gevuld met kruit dat als munitie gebruikt wordt in een wapen, zoals een geweer, pistool of revolver.

Hoe werkt kruit?

Buskruit bevat zwavel en houtskool als 'brandstof' en bestaat verder voor ongeveer driekwart uit salpeter (kaliumnitraat). Dat bevat de zuurstof die de explosieve chemische reactie mogelijk maakt. Het mengen is gevaarlijk, want wrijvingswarmte kan voldoende zijn voor een explosie.

Hoe herkennen we gezichten?

Met hersenscans zijn er gebieden gevonden in de hersenen die selectief betrokken lijken bij waarnemen van gezichten. In de hersenen van volwassenen is er bijvoorbeeld een netwerk van bepaalde hersengebieden waar sterkere activiteit is bij het kijken naar gezichten dan bij het kijken naar andere objecten.

Hoe worden trekken en velden in een loop gemaakt?

De loop van een vuurwapen (ook wel schietbuis genoemd) is een buis, waardoor, nadat na een gecontroleerde ontsteking een afvuurlading zeer snel ontbrandt (en bijna explodeert), een projectiel met hoge snelheid afgevuurd wordt. De buis is tegenwoordig in veruit de meeste gevallen gemaakt van staal.