:

Hoe herken je Tapiovaara?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Hoe herken je Tapiovaara?
 2. Hoe Thonet herkennen?
 3. Hoe herken je echte Thonet stoelen?
 4. Hoe herken je een Rohe stoel?
 5. Wat is een Thonet stoel?
 6. Waar staat Artifort voor?
 7. Wat is Rohe?
 8. Hoe zit een Barcelona Chair?
 9. Welke houtsoort werd veel gebruikt bij het maken van de stoelen van Thonet?
 10. Waar worden Thonet stoelen gemaakt?
 11. Waar wordt Artifort gemaakt?

Hoe herken je Tapiovaara?

Ilmari Tapiovaara Het zijn dezelfde typische Scandinavische stoelen, maar dan met een triplex zitting in plaats van de gefineerde massieve zittingen van Nesto.

Hoe Thonet herkennen?

U herkent overigens meteen of u een origineel exemplaar van model 214 voor u hebt: elke Thonet- stoel – oud en nieuw – is herkenbaar aan het stempel met de naam Thonet en het jaar van productie, dat is ingebrand aan de onderkant van de zitting. Nieuwere modellen zijn bovendien herkenbaar aan de trapezevormige zitting.

Hoe herken je echte Thonet stoelen?

Opgebouwd uit slechts enkele onderdelen zoals een gebogen rug die in de achterpoten doorloopt, een circelvormige zitting met licht gebogen voorpoten : een decoratieve en snel te maken stoel. Deze twee kenmerken zijn typerend voor het succes van alle Thonet ontwerpen.

Hoe herken je een Rohe stoel?

Er zijn een aantal belangrijke punten waaraan je een echte Rohé Noordwolde kunt herkennen:
 1. het bovenstel is gemaakt van rotan (dus geen fijn riet);
 2. het ontwerp van het rotan is vloeiend en heeft een ronde belijning;
 3. het onderstel is ook gemaakt van rotan of van zwart buisframe (na 1952);

Wat is een Thonet stoel?

Thonet en nummer 14 stoel De beroemde nummer 14, of ook wel de Weense koffiehuisstoel, is een stoel die je tot op de dag van vandaag nog overal tegenkomt. De techniek achter deze stoel is uitgevonden door oprichter Michael Thonet en maakte het mogelijk om massief hout te buigen.

Waar staat Artifort voor?

In 1928 wordt de nieuwe merknaam geïntroduceerd: Artifort. Afgeleid van het Latijnse woord "Ars", dat kunst of kunde betekent en "fortis" dat staat voor sterk of krachtig. Ook het woord "comfort" is terug te vinden in deze merknaam.

Wat is Rohe?

Rohé was een van de grootste werkgevers in Friesland. Naast rotan meubelen, produceerde de fabriek wiegjes en houten meubels. Het Nederlandse merk is groot geworden door de immense populariteit van rotan na de Tweede Wereldoorlog. Alle meubelen uit de naoorlogse periode werden in eigen fabriek gemaakt.

Hoe zit een Barcelona Chair?

De Barcelona Chair! Het frame van de Barcelona Chair is gemaakt van plat staal hoogglans chroom, voorzien van tuiglederen singles. Ook de kussens van deze 'koninklijke' stoel zijn met veel zorg vervaardigd en bekleed met het beste Spinneybeck leder.

Welke houtsoort werd veel gebruikt bij het maken van de stoelen van Thonet?

Het succes: de fabrieken Het lag midden in de beukenbossen die de beste grondstof leverden voor zijn stoelenproductie. In deze nieuwe fabriek werd het hout niet langer gekookt in lijm, maar gebogen na een urenlange inwerking van hete stoom.

Waar worden Thonet stoelen gemaakt?

In 1859 ontwierp Thonet de stoel nr. 14. Wereldwijd werden er hier meer dan 50 miljoen van gemaakt. De fabriek, die vandaag de dag gerund wordt door Peter Thonet, is gevestigd in Frankenberg in Duitsland.

Waar wordt Artifort gemaakt?

In 1998 blaast de Lande Group in Schijndel nieuw leven in het merk Artifort. Er komen nieuwe fabrieken in Schijndel en het Belgische Lanaken, waar de know-how op gebied van meubel-constructie tot in perfectie wordt gecombineerd met de kunst van het stofferen.