:

Welke middelen werken lokaal tabletten?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

 1. Welke middelen werken lokaal tabletten?
 2. Hoe wordt medicatie het snelst opgenomen?
 3. Wat is orale toediening?
 4. Wat is lokale medicatie?
 5. Welke toedieningsvorm heeft de snelste werking?
 6. Hoe werkt orale medicatie?
 7. Wat is een oraal?
 8. Wat is een parenterale toediening?

Welke middelen werken lokaal tabletten?

Classificatie
 • cutaan (op de huid), bijvoorbeeld allergietest, plaatselijke verdoving.
 • inhalatie, bijvoorbeeld astmamedicatie.
 • klysma, bijvoorbeeld voor contrastvloeistof.
 • oogdruppels.
 • oordruppels.
 • nasaal (in de neus)
 • vaginaal (in de vagina), oestrogenen, antibacteriële middelen.

Hoe wordt medicatie het snelst opgenomen?

Oraal en rectaal toegediende geneesmiddelen moeten de darmwand passeren om in de algemene circulatie te komen. Daarom is voor een snelle en volledige opname vanuit het maag-darmkanaal een zekere mate van vetoplosbaarheid (lipofiliteit) nodig.

Wat is orale toediening?

Orale toediening: via de mond Per os (afgekort p.o.) is de Latijnse benaming voor het oraal, via de mond, toedienen van medicatie. Het kan dan zowel om pillen, poeders als vloeibare drankjes gaan die worden opgenomen via het maag-darmkanaal.

Wat is lokale medicatie?

toedieningswegen: lokale toediening (medicijn direct op de plaats die behandeld moet worden), systemische toediening (medicijn wordt eerst opgenomen in het bloed), enterale toediening (oraal), parenterale toediening (buiten het maag-darmkanaal om, direct in de bloedbaan);

Welke toedieningsvorm heeft de snelste werking?

Bij intraveneuze toediening wordt het farmacon rechtstreeks in het veneuze vaatstelsel gebracht. Op deze wijze wordt het snelst een systemisch effect bewerkstelligd en deze route is vaak een eerste keuze bij levensbedreigende situaties.

Hoe werkt orale medicatie?

Oraal medicijnen toedienen De bekendste manier om medicatie in te nemen is oraal. Vaak worden pillen en tabletten via de mond ingenomen. Deze medicatie wordt dan opgenomen via de slijmvliezen. Bijvoorbeeld via het mondslijmvlies, het wangslijmvlies of de slijmvliezen in darmen.

Wat is een oraal?

oraal - bijvoeglijk naamwoord uitspraak: o-raal 1. door te praten, woorden te gebruiken ♢ de boodschap werd alleen oraal overgemaakt 2. via de mond ♢ deze medicijnen worden oraal toegediend...

Wat is een parenterale toediening?

Parenteralia is een overkoepelende term voor geneesmiddelen of voeding die via injectie of infusie worden toegediend of die worden geïmplanteerd.