:

Hoe haartype bepalen?

popularafragor.com

Inhoudsopgave:

  1. Hoe haartype bepalen?
  2. Wat is Coily haar?
  3. Welk haartype heb ik krullen?
  4. Hoe weet ik of mijn haar proteine nodig heeft?
  5. Wat is mijn haar porositeit?

Hoe haartype bepalen?

Haardikte. De haardikte zegt iets over hoe dik of dun één haar is, hoe dunner je haren zijn, hoe lichtere producten je moet gebruiken. Je bepaalt de haardikte door één haar tegen het licht te houden, als je de haar haast niet ziet, heb je dun haar. Wanneer je de haar goed ziet heb je dik haar.

Wat is Coily haar?

Curly of krullend haar is spiraalvormig. De krullen variëren van losse, springerige lussen tot strakke, verende kurkentrekkers die glanzen maar ook snel kunnen pluizen. Coily haar wordt meestal afrohaar of kroeshaar genoemd en is van nature heel droog en sponsachtig van textuur.

Welk haartype heb ik krullen?

De krul is meestal van de wortels tot de punten gevormd en heeft wat meer volume dan type 2. In type 3 krullen is vaak duidelijk een krulpatroon te herkennen. Heb jij 3A krullen, dan hebben de krullen een duidelijke S vorm. De krullen zijn redelijk groot en wat losser en grover dan type 3B.

Hoe weet ik of mijn haar proteine nodig heeft?

Als je haar ongeveer 20% oprekt en dan breekt, heb je vocht én proteïne nodig. Als je haar nog iets verder uitrekt, niet afbreekt, maar ook niet terugveert in de oorspronkelijke staat, dan heb je extra proteïne nodig.

Wat is mijn haar porositeit?

Pak een haartje tussen je duim en wijsvinger en glij met je vingers naar boven over het haartje (van punt naar hoofdhuid). Als je makkelijk naar boven glijd zonder dat je bobbeltjes voelt, duidt dit vaak op low porosity haar. Als je wel bobbeltjes voelt, en ze zitten niet vlak na elkaar heb je medium porositeit.